Menu

Ljubušak David Mandić - zamjena za Štrleka i važan adut u obrani Kauboja

Ljubušak David Mandić - zamjena za Štrleka i važan adut u obrani Kauboja

David Mandić novo je ime koje ćemo gledati na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. u Njemačkoj i Danskoj, piše Dnevnik.hr

 

Hrvatska rukometna reprezentacija od petka nastupa na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. koje se održava u Danskoj i Njemačkoj.

Među debitantima u redovima Kauboja, uz Ivana Vidu, novo desno krilo i Jakova Vrankovića, novog desnog vanjskog, je i David Mandić, mladić koji će u rujnu proslaviti 22. rođendan i koji je zamjena neprikosnovenom Manuelu Štrleku na poziciji lijevog krila.

Mandić je rođen u Ljubuškom gdje je u tamošnjem rukometnom klubu Izviđač i počeo karijeru. Prošle godine ga je u svoje redove doveo hrvatski prvak PPD Zagreb i od tada se ustalio u momčadi.

Protekle jeseni imao je nekoliko zapaženih nastupa, a definitivno utakmica sezone bila mu je ona u Flensburgu gdje je PPD Zagreb senzacionalno pobijedio, a Mandić u taj neočekivani trijumf ugradio čak osam golova.

Drugačiji je tip krila u odnosu na Štrleka, jače je fizičke konstitucije i stoga ga Červar često koristi na prednjem u obrani 5-1.

Bio je dio reprezentacije Hrvatske koja je na Mediteranskim igrama prošle godine u španjolskoj Tarragoni osvojila zlatnu medalju.

David Mandić
____________

Datum rođenja: 14. rujna 1997.

Mjesto rođenja: Ljubuški

Klub: PPD Zagreb

Pozicija: lijevo krilo

Visina: 187 cm

Težina: 87kg

Izvor: Dnevnik.hr

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka