Menu

Uručene nagrade sportašima Ljubuškog za 2018. godinu

Uručene nagrade sportašima Ljubuškog za 2018. godinu

Sinoć je u prostorijama Gradske vijećnice Ljubuški upriličen program svečanog obilježavanja Dana općine Ljubuški i svečano uručenje nagrade športašima općine Ljubuški za 2018. godinu.

U uvodnom dijelu o povijesti izbora sportaša godine govorio je Nikica Šiljeg koji je za određene godine našao da se birao sportaš i prije rata. Pronašao sam podatke samo za pojedine godine i u prekidima, a onaj pravi kontinuirani izbor sportaša godine Ljubuškog je od 1997. godine. Prve godine, najbolji klub je bio također, Izviđač kojem je ovo dvadeseti jubilarni izbor. Organizator je tada bilo Općinsko vijeće i Radio Ljubuški gdje je inicijator i predlagač ovog izbora bio novinar Mile Kraljević. Već sljedeće godine organizator je novoosnovani Športski savez Ljubuški koji će narednih osam godina vršiti taj izbor, a od 2006. godine to radi Odjel Društvenih djelatnosti Općine Ljubuški“, kazao je Šiljeg.

Za najbolju mladu sportašicu do 18 godina proglašena je Ana Marija Bunoza, velika nada ženskog rukometa u Ljubuškom. Priznanje i nagrade je uručio Ivica Boras, pomoćnik općinskog načelnika.

Za najboljeg mladog sportaša proglašen je rukometaš Matej Mandić, mladi vratar Izviđača, koji povremeno ulazi i brani za prvu momčad, te je kadetski reprezentativac Hrvatske. Priznanje i nagradu je uručio Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Za najbolju sportašicu proglašena je rukometašica Marija Boras,dugogodišnja kapetanica Izviđača i prvi strijelac ekipe. Sa Izviđačem je u prošloj sezoni osvojila Kup BiH., koja je ponovno najbolja ljubuška sportašica i ovo je četvrti put kako je ponijela tu titulu. Priznanje i nagradu je uručio općinski načelnik Nevenko Barbarić.

Za najboljeg sportaš proglašen je David Mandić, koji je u prošloj sezoni nastupao za RK Izviđač, a u šestom mjesecu pristupio je aktualnom prvaku Hrvatske PPD Zagrebu. Sa Zagrebom igra Ligu Prvaka, prošle godine bio je na širem popisu Line Červara, a ove godine nastupa na Svjetskom prvenstvu za reprezentaciju Hrvatske. Priznanje i nagradu uručio je Davidovom bratu Mihaelu Toni Kraljević, ministar financija i dopredsjednik Vlade ZZH.

Priznanje i nagradu za najbolji sportski klub RK Izviđač je uručio predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić, a primio u ime svih rukometaša David Grbavac.

„Na dosta turnira su me proglasili najboljim golmanom i ovo je sada samo kruna svega“, kazao je šesnaestogodišnji Matej Mandić koji brani za prvu ekipu od ove sezone te kazao da mu je drago da igra s najboljima.

„Drago mi je da u ime Kluba i u ime sebe mogu preuzeti ovu nagradu. Željela bi se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom izboru te mi omogućili da četvrti put uzmem titulu najbolje sportašice iz Ljubuškog. A što se tiče rukometa, rada i truda sve radim iz srca tako da sav trud i sve što sam uložila iz godine u godinu se isplaćuje“, kazala je Marija Boras.

U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice Osnovne glazbene škole Ljubuški, a program je vodila Bjanka Medić.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka