Menu

Pobjeda Izviđača u prvoj polufinalnoj utakmici

Pobjeda Izviđača u prvoj polufinalnoj utakmici

Rukometaši Izviđača dobili su prvu meč loptu protiv Vogošće PH 27:23 (13:12), a da li će to biti dovoljno za plasman u finale pokazat će uzvrat u Vogošći 27.ožujka.

 

Susreti ove dvije momčadi posljednjih godina puno toga su odlučivali, a po pravilu nudili borbene i zanimljive utakmice gdje su odlučivale nijanse. I prvi polufinalni susret mogao je biti pravi rukometni spektakl, a da ipak ne bude „potrudili“ su se suci Grbić i Taletović koji su gotovo uništili utakmicu praveći kardinalne pogreške i na jednoj i na drugoj strani. Tako je u 47.minuti „pukao“ Maka Ivanković vratar Vogošće, a bivši skaut, kojeg i nisu morali isključiti. O ostalim „odlukama i procjenama“ sudačkog para možda nekom drugom prilikom…

Prije početka utakmice igrači, službene osobe i gledatelji su minutom šutnje odali počast Samiru Konjhodžiću, bivšem rukometašu Izviđača, koji je prije par dana iznenada preminuo u Norveškoj.

Što se same utakmice tiče bila je borbena, sa čvrstim obranama, osobito kod gostujuće momčadi. Prve minute obilježili su vratari Kvesić na jednoj i Ivanković na drugoj strani s po dvije odlične obrane, a potom su krenuli i golovi. Nakon šest minuta bilo je 2:2, u 8-oj je poveo domaćin 4:2, a pet minuta kasnije bilo je 5:5.

U 16. minuti gosti su imali gol prednosti (6:7), a u 23-oj dva (7:9). Nakon toga uslijedila je bolja igra domaćina koji je u 28.minuti poveo 12:11, a u posljednju minutu prvog dijela ušlo se pri vodstvu domaćina 13:11, ali su gosti uspjeli postići gol za minimalni zaostatak na odmoru.

Prvih desetak minuta igralo se izjednačeno, gol za gol da bi u posljednju trećinu utakmice bolje ušli gosti. Vogošća je u 43.minuti povela 18:19, a minutu kasnije i 18:20 pa se činilo da je domaćin nemoćan. Ipak, u posljednjih deset minuta Izviđač je odigrao furiozno, na krilima vratara Kvesića i Mandića, uz odlične Milana Vukšića i Nikolu Džonu, s krila je proradio Vedran Delić, a ni publika nije štedjela ni grla ni dlanova. U 53.minuti Izviđač je došao na plus dva (23:21), tri minute kasnije na plus tri (24:21). Kad je Vratar Kvesić obranio sedmerac u 58.minuti u dvorani je proključalo. S odličnim obranama nastavio je mladi Matej Mandić, pa je prednost otišla na velikih četiri gola, što je samo nekoliko minuta ranije bilo gotovo nezamislivo.

Strijelce Izviđača predvodio je Vedran Delić s 8 golova (šest sa 7 metara), Nikola Džono postigao 6, Ivan Miličević 4, a ponajbolji igrač utakmice Milan Vukšić postigao je 3 gola. Josip Kvesić skinuo je 12 udaraca (dva sedmerca), a Matej Mandić u posljednjim je minutama obranio pet udaraca. Kod Vogošće Benjamin Čičkušić i Mirza Memić postigli su po 5 golova, a Anes Bečić (jesenas igrač Izviđača) postigao je 3 gola. Marko Ivanković imao je 9 obrana , a Damir Efendić četiri.

Gradska športska dvorana.
Gledatelja 500.
Suci: Dženan Grbić (Brčko) i Mirza Taletović (Gradačac).
Delegat: Srđan Jović (Doboj).

Sedmerci: Izviđač CO 6(6), Vogošća PH 5(3)

Isključenja: Izviđač 8.minuta, Vogošća 18.minuta

Crveni kartoni: Gabrijel Mišetić (Izviđač CO) u 55.minuti – treće isključenje, Marko Ivanković (Vogošća PH) u 47.minuti – nesportsko ponašanje i Ivan Stojanović (Vogošća PH) u 58.minuti – treće isključenje.

IZVIĐAČ Central osiguranje – VOGOŠĆA Poljine Hills  27:23 (13:12).

IZVIĐAČ CO: Kvesić (12 obrana),Tolić,Mandić (5 obrana),Miličević 4,Alilović,Ivanović 1,Čutura 2,Vukšić 3,Džono 6,Primorac,Mataga,Vukić,Maretić 1,Kaluđerović 1, G.Mišetić 1,Delić 8. Trener: Mario Bjeliš.

VOGOŠĆA PH: Efendić (4 obrane),Ivanković (9 obrana),Geko 1,Čorbo 1,Kreso, Gavrić,Mimić 5,Bečić 4,Jelačić 1,Zahirović 3,Osmanhodžić 1,Bosić 1,Stojanović 1, Čičkušić 5. Trener: Kasim Kamenica.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka