Menu

Milan "Mića" Vukšić nova velika nada ljubuškog rukometa

Milan "Mića" Vukšić nova velika nada ljubuškog rukometa

Stigli smo skoro do kraja, ostale su još najviše dvije utakmice do završetka prvenstva BiH u rukometu za muškarce za sezonu 2018/2019. U subotu svoju drugu utakmicu igraju momčadi Borca m:tel i Izviđač Central osiguranje u kojoj „Skauti“ pobjedom osiguravaju treću odlučujuću utakmicu, a Borac, ako pobjedi, bi se domogao titule prvaka.

 

Pred odlučujuće utakmicu razgovaramo s Milanom „Mićom“ Vukšićem, novo nadom ljubuškog rukometa.
Kažu da bi „Mića“ bio uspješan u puno sportova jer posjeduje to nešto što drugi nemaju, tu sportsku inteligenciju, sportski vic, rješenja koje on ima, a mnogi u tom trenutku ne vide?

Kako je to krenulo s rukometom? 
Krenulo je sasvim slučajno. Kao mali, ja sam obožavao nogomet i moja opsesija je bila samo nogomet. Sve slobodno vrijeme provodio sam na nogometnim terenima, igrajući i trenirajući. Prekretnica je bilo Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. u Hrvatskoj. Vladala je prava rukometna groznica, svi su pratili rukomet jer su nastupali naši Denis Buntić i Mirko Alilović i ja, kao i sva djeca u mom mjestu, „zarazili“ smo se rukometom. Te godine, za svoj deveti rođendan, dobio sam rukometnu loptu, s prijateljima koji su već trenirali sam pošao na par treninga, svidjelo mi se i evo danas sam tu gdje jesam.

Nekako po svojoj konstituciji nisi tipičan rukometaš, ali kod tebe je to prednost a ne nedostatak?
Pa što da kažem, sve ima svoje prednosti i nedostatke, mogu reći po onoj narodnoj „Bog dao, Bog uzeo“, viša sila, na to se ne može utjecati. U sportu sam cijeli život, gledam, pratim i pokušavam to na terenu primijeniti. Uglavnom trudim se i dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama i to mi se za sad vraća.

Milane kako vidiš do sadašnje svoje igre za prvu momčad Izviđača?
Da budem iskren, na početku sezone nisam očekivao da ću biti član prve momčadi, a kamoli da ću igrati. Poklopile su se neke stvari, puno je igrača bilo ozlijeđeno, trener me priključio prvoj momčadi pred put na Rukometni turnir šampona u Doboj. Iskoristio sam priliku, nadam se da sam opravdao ukazano povjerenje. Na meni je da još više treniram, radim i učim.

 

Ove sezone, naročitu u završnici bio si jedan od najboljih pojedinaca momčadi. Kako to izgleda iz tvoje pozicije na terenu, kako uspijevaš nadmudriti „gorostase“ u protivničkoj momčadi?
Pa dobro, s obzirom da su svi u obrambeni igrači veći i „masivniji“, imaju sigurno je više, da tako kažem, snage, ali moja prednost je brzina. Tražim „rupe i napadam ih“, ako ne prođe, produžim loptu i ako se lopta ponovno vrati obično sporiji igrači ne mogu to „zatvoriti“.

Možeš li izdvojiti neku utakmicu kojom si posebno zadovoljan?
Pa ako već moram, izdvojio bih utakmicu u Vogošći, mislim da je tu utakmicu cijela momčad odigrala jako dobro.

Trener Mario Bjeliš ima veliko povjerenje u tebe, ti mu to svojom igrom na terenu vraćaš?
Ja se nadam da sam s pravom stekao to povjerenje. Trener mi je dao priliku da igram i s igrom dolazi do samopouzdanja, svakako sami treninzi, bez utakmica, nisu dovoljni za napredak mladih igrača. S te strane mogu biti zahvalan treneru.

U subotu je utakmica u kojoj Izviđač traži „prolaz“ za treću utakmicu koja bi se igrala u utorak. Kakvo je tvoje viđenje? Može li Izviđač do treće utakmice?
Ja se nadam da možemo, nadam se da ćemo u subotu osigurati treću utakmicu i onda čekati utorak. I onda bit će što Bog da.

Kako do pobjede na d Borcem, odakle dolaze najveće prijetnje?
Disciplinirana su momčad, ne prave puno tehničkih grešaka, imaju dobru vanjsku liniju, dobar šut izvana. O pobjedi će odlučivati svaki detalj, možda na kraju o tituli bude odlučivala i sreća, odnosno pehar će ponijeti ona momčad koja bude imala više sportske sreće. Ja se nadam da ćemo to biti mi!

Mića, što poručit ljubiteljima rukometa u Ljubuškom?
Nama igračima podrška s tribina puno znači. Puno ljepše je igrati kada su pune dvorane, kada te publika nosi, motiv je veći, lakše se nosiš s pritiskom. Definitivno, potrebna nam je podrška s tribina, nadam se da će nas publika kao i uvijek nositi, a mi ćemo dati sve od sebe da naše navijače ne razočaramo.

Milane želimo ti da ostvariš svoje snove i nadamo se da ćeš biti još jedna perjanica ljubuškog sporta. Želimo da sedmi pokal za prvaka, skupa sa svojim suigračima, doneseš u klupske vitrine. 
Hvala vam lijepa! Ja ću se potruditi da tako i bude.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka