Menu

Uvjerljiva pobjeda rukometašica Izviđača CO

Uvjerljiva pobjeda rukometašica Izviđača CO

Ako se po jutru poznaje dan onda za rukometašice Izviđača CO neće „biti zime“, u 1.kolu PL bez nekih većih problema uvjerljivo su slavile protiv Krivaje, 33:22 (13:9).

Iako se pobjeda očekivala unatoč respektu prema suparnicama, ona je izborena nešto lakše zahvaljujući puno boljoj i konkretnijoj igri u drugom poluvremenu.

Početak susreta pripao je domaćim rukometašicama, nakon pet minuta bilo 3:0, a onda se desetak minuta igralo gol za gol da bi skautice u 17.minuti prvi put povele sa četiri gola razlike, 8:4.

Prednost je u tim trenucima mogla biti i znatnija da nije bilo tehničkih pogrešaka u fazi napada jer je povratnica u ekipu, Martina Šumelj branila izvanredno. U prvih dvadesetak minuta „skinula“ je devet udaraca što se nije kompenziralo u fazi napada. Treba napomenuti da su u tih dvadesetak minuta domaće rukometašice sedam-osam puta iz čistih situacija pogađale što vratnicu, što gredu. Kod Izviđača u prvom poluvremenu, ali i cijeloj utakmici najraspoloženija je bila još jedna povratnica u klub, Matea Nosić koja je „zabijala“ iz svih pozicija.

U nastavku susreta, uz Mariju Gudelj i Mariju Boras proradila je Matea Šumelj na „crti“ pa je prednost iz minute u minutu rasla. Plus deset bilo je u 40.min (20:10), a osam minuta kasnije bilo je plus 12 (28:16), pa je trener domaćina Ivan – Gigo Lovrić „povukao ručnu“ i u igru uveo mlađe rukometašice koje su sjedile na klupi, ali prednost se do kraja susreta nije smanjila.

Obje ekipe su nastupile nekompletne, kod domaćina nije bilo Josipe Tomić i još nekoliko mlađih, već afirmiranih rukometašica, a Krivaji je nedostajala prva golmanica i oba krila. Najefikasnija igračica Izviđača a i susreta bila je Matea Nosić s 11 pogodaka, sedam pogodaka postigla je Marija Gudelj, a šest Matea Šumelj, dok je njena sestra Martina „skinula“ trinaest šutova. U redovima Krivaje po sedam pogodaka postigle su Sara Bašić i Jasmina Ćosić, a Adelisa Dautović je bila uspješna pet puta.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka