Menu

Bivši ´Skaut´ Marko Matić potpisao za GC AMICITIA ZURICH

Bivši ´Skaut´ Marko Matić potpisao za GC AMICITIA ZURICH

GC Amicitia Zurich sa zadovoljstvom najavljuje Marka Matića, lijevog i srednjeg vanjskog napadača i bivšeg rukometaša Izviđača, kao svog novog rukometaša. Hrvat je s Hoppersima potpisao dvogodišnji ugovor.

32-godišnji desni bek dolazi iz izraelskog Maccabia, s kojim je dvije sezone igrao i Ligu prvaka. Bivši „Skaut“ i hrvatski reprezentativac, između ostalog, igrao je za PPD Zagreb, FC Porto, VFL Gummersbach i skopski Metalurg. Marko sa svojih 202 cm i 100 kilograma, nije samo opasan strijelac, već se pokazao se kao odličan obrambeni igrač i organizator igre.

“Dugo smo na međunarodnom tržištu tražili rukometaša kao što je Matić, pronašli smo savršenog igrača za nas”, kaže sportski direktor NLA-e Thomas Heer.
“Markova igra u oba pravca je veoma važno za trenera Jakuba Szymanskog. Pored toga, naši igrači će imati koristi od Markovog međunarodnog iskustva”, nastavio je Heer.

Ovime je Grasshoppers postavio još jedan kamen temeljac na putu ka nacionalnom vrhu.

“Želimo u narednim godinama ponovo biti među četiri prve momčadi”, kaže predsjednik NLA Philip Hohl.
“U protekle dvije godine stabilizirali smo financije, napravili korak naprijed u sportskom dijelu, a okruženje se također promijenilo. Na početku smo jednog uzbudljivog puta s puno potencijala” nastavio je Hohl.

Formiranje momčadi za sezonu 2020/2021 sada je završeno i od srijede, 22. srpnja 2020., Hopperi će započeti drugu pripremnu fazu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka