Menu

Tomić: Nexe i Kamenica su jamstvo mog napretka

Tomić: Nexe i Kamenica su jamstvo mog napretka

Između pet mladih rukometaša ljubuškog Izviđača koji su prošle jeseni napustili klub nakon ponuđenih ugovora sa smanjenim primanjima (a što je bila prva naznaka kasnijeg raspada tima zbog teške financijske situacije), najbolji je angažman, po reputaciji kluba, pronašao Mijo Tomić (rođen 6. travnja 1993. godine) koji je nedavno pripreme započeo s hrvatskim Nexeom, koji vodi bh. stručnjak Kasim Kamenica.


- Odlučio sam se za klub iz Našica jer su u vrhu hrvatskog rukometa, nastupat ću u domaćim natjecanjima i SEHA ligi koja je i prevagnula u odluci gdje nastaviti. Mislim da tu mogu najbolje napredovati, jamstvo tome je i stručnjak na klupi u imenu Kasima Kamenice, govori Mijo Tomić koji će tako kao i njegova sestra Josipa (rukometašica Trešnjevke) nastupati na parketima dvorana u Hrvatskoj.

Nije to bila jedina opcija po napuštanju Izviđača.
- Imao sam još ponude banjolučkog Borca i nekoliko hrvatskih prvoligaša, ali vjerujem da nisam pogriješio. Prezadovoljan sam uvjetima, klub je izvrsno organiziran i time sam posebno pozitivno iznenađen. Suigrači su me odlično primili i prihvatili, brzo sam se uklopio, atmosfera je izvrsna i zasad sam zadovoljan.

Još uvijek je mlad rukometaš, a za matični klub je debitirao još prije dvije sezone.
- Ipak sam tek prošle redovito bio član seniorske postave i dobivao značajniju minutažu. Kao najbolju svoju utakmicu bih istaknuo onu u Skopju protiv Vardara u Kupu pobjednika kupova kada smo ih izbacili iz daljnjeg natjecanja.

Tada je osamnaestogodišnji Tomić (visok 198 cm) svojih 5 golova postigao šutevima s vanjskih pozicija. Izvlačeći se s krila predstavljao je taktičko iznenađenje za protivnika.
- Moja pozicija je lijevo krilo i na to mjesto sam doveden igrati i za Nexe, ali je sigurno da mogu pomoći i s lijevog vanjskog ukoliko za to bude potrebe. Trener Kamenica mi je namijenio i nekoliko uloga u obrambenim formacijama.

S klubom iz Našica je krenuo u pripreme 8. siječnja, a u natjecanjima koja ga očekuju minutažu bi trebao dijeliti s Albinom Eterom.
- Očekujemo da se u prvenstvu što bolje suprotstavimo Zagrebu, a u SEHA ligi napravimo iskorak, odnosno plasiramo se na Final Four koji je momčadi prošle godine izmaknuo za jednu poziciju. Nadam se da ću se svojim radom i zalaganjem izboriti za minutažu u Nexeu, zaključio je Mijo Tomić.

“Ne želim se osvrtati na Izviđač”

Izviđač je napustio kao jedan od novčano kažnjenih igrača, suspendiranih i prebačenih u drugi tim, a koji su se za svoju slobodu izborili prije nekih mjesec dana.
- Ne bih se osvrtao na ono što je bilo u Izviđaču, preda mnom su novi izazovi i to je ono na što se želim fokusirati, poručio je Tomić.

Nositelj zlata s Eura

Mijo Tomić je nositelj zlatne medalje s Eura 2010. godine u Crnoj Gori s U-18 reprezentacijom Hrvatske, te u tri navrata osvajač prvenstva Bosne i Hercegovine kroz različite dobne kategorije.
- Nadam se da ću dobiti poziv i za juniorsku reprezentaciju, dodao je Tomić.

Godinu i pol dana u Nexeu

Za Nexe je potpisao na godinu i pol dana plus godinu ukoliko obje strane budu zadovoljne.
- Već na ljeto ćemo ponovno razgovarati o detaljima ugovora za nastavak igranja u redovima Nexea, kazao je Tomić.

Petorka s novim angažmanima

Pet mladih igrača Izviđača, članova generacije koja je na domaćim prvenstvima osvojila sve što se igralo, pronašlo je angažmane za nastavak karijera. Pored Tomića, Ante Grbavac je poslije Čapljine za koju je odigrao par utakmica, prešao u Zrinjski gdje će nastupati drugu polusezonu, Ivan Milas je prešao u sarajevsku Bosnu, dok će Ivan Miličević i Dražen Čuljak igrati za Čapljinu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka