Menu

Miodrag Čolina: 'Za naše igračice se otimaju'

Miodrag Čolina: 'Za naše igračice se otimaju'

Rukometašice Ljubuškog Huma prije desetak dana počele su pripreme za nastavak sezone. Zbog mini priprema kadetske reprezentacije BiH i obveza pojedinih igračica, prošloga tjedna na treninzima je bila manja gužva od uobičajene. Govoreći o ciljevima i nastavku sezone trener Miodrag Čolina kaže:

   „Naši cilj je što bolji plasman. Na raspolaganju imamo sastav iz jesenske polusezone. Sve su to odreda mlade igračice, ali neke greške iz prvog dijela ne smijemo ponoviti.“
   -Znači li to da ste nezadovoljni šestim mjestom?
   -Nismo ni zadovoljni, ni nezadovoljni, ali imali smo propusta. Veliki kiks nam je bio domaći poraz od Katarine. Kvalitetnija smo ekipa, ali je došlo do opuštanja i odoše bodovi. Sada ih treba nadoknaditi negdje na stani, ali gdje? Nije lako u gostima pobjeđivati. Imamo i nekih objektivnih problema u ovoj sezoni, otišle su nam tri igračice, pa nemamo prošlogodišnju širinu, ali što je tu je, ne treba se žaliti.
   -S obzirom da su polovica ekipe Zrinjskog igračice Ljubuškog, dođe li vam uspjeh Mostarki kao svojevrsna satisfakcija?
   -Moglo bi se reći, ali nije to prava utjeha. Bez obzira na mladost ekipe ne smijemo praviti greške.
   -Godi svakako i spisak Mersihe Sarajlić, izbornice kadetske reprezentacije BiH?
   -Svakako, četiri naše igračice su bile na mini pripremama. To su igračice '96-og i 97-og godišta, sestre Šumalj – Martina golmanica i Matea pivot, zatim Matea Nosić i Jelena Boto. Uoči odlaska na okupljanje reprezentacije s njima smo imali i mini pripreme, kako bi što spremnije ušle u radni ciklus i jasno izborile mjesto u reprezentaciji.
   -Jedna igračica je i u Francuskoj, što je rijetkost za bh prilike?
   -Da, Vesna Tolić. Možda će još koja igračica uskoro otići. O naše igračice se otimaju. Ja naravno nisam zainteresiran da odu, ali klub im ne može i neće praviti probleme, ako je u pitanju kvalitetni iskorak i nastavak karijere u većem i bogatijem klubu.
   -Dakle, kvaliteta ima, gdje je perspektiva ljubuškog ženskog rukometa?
   -U radu, ima cura, ali treba još pojačati rad. Trenutno imamo jednu međugeneracijsku prazninu. Kolega Tomo (Radić op. a.) radi sa '99-im, 2000-im i 2001-im godištem, ali nemamo igračica '99-to, '98-mo godište. Tu nam je praznina. Imali smo četiri pet vrlo nadarenih igračica, koje su naprasno prestale trenirati.

Uglavnom, uz Maju Prusinu koja nastupa za hrvatskog prvoligaša Ploče, Ljubuški praktično ima za bh prilike vrhunsku postavu koja igra za druge klubove. Kad bi se taj sastav našao na okupu, prošetao bi Premier ligom, ovako s mladom ekipom u kojoj su tek dvije igračice seniorskog uzrasta i gornja polovica ljestvice može se smatrati uspjehom.


U Zrinjskom pet Ljubušanki

Bez pretjerivanja se može reći da su ključni doprinos jesenskom naslovu Zrinjskog i njegovom zimovanju u Europi dale Ljubušanke. Andrea Prusina je i prvi strijelac lige, a u sastavu su još Marija Boras, Lejla Ristić, Marija Mišetić i Viktorija Kolak.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka