Menu

Izviđač apsolutni pobjednik prvenstva za mlađe dobne skupine

Izviđač apsolutni pobjednik prvenstva za mlađe dobne skupine

Rukometni klub „Speed“ Gradačac bio je domaćin državnog natjecanja mlađih kategorija rukometaša U-12, djece rođene 2002. godine i mlađih.

Najbolji mladi rukometaši su svoja znanje i vještine prikazali 12. i 13. srpnja u gradačačkoj sportskoj dvorani.

Pobjednički pokal pripao je ekipi RK Izviđač iz Ljubuškog koji su u finalu s uvjerljivih 12:5 savladali vršnjake iz Maglaja. Domaćini, rukometaši Speed-a, su pobijedivši Slogu iz Doboja rezultatom 14:12 osvojili treće mjesto. Na turniru su još sudjelovalee ekipe Gračanica i Konjuh Živinice.

Po ocjeni sudionika, turnir je, i pored problema zbog otkazivanja i naknadnog popunjavanja, u potpunosti opravdao očekivanja. Ovaj sportski događaj je upotpunio obilježavanje 60 godina igranja rukometa u Gradačcu i pet godina postojanja i rada RK Speed Gradačac.

- Mada nije moje da dajem konačnu ocjenu, mogu istaći da su svi sudionici zadovoljni organizacijom turnira. Sve je proteklo u najboljem redu. Gledali smo lijepe i zanimljive utakmice. Inače ovo je prvo državno prvenstvo koje se organizira u više desetljetnoj rukometnoj povijesti Gradačca, rekao je Safet Doborac, predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije.

Trener pobjedničke ekipe RK Izviđač Ljubuški, Miodrag Čolina, ističe da je ovaj turnir pokazao kako ima dosta talentiranih mladih rukometaša i da je neophodna veća potpora svih kako bi oni mogli napredovati u karijeri.

- Osvajanjem naslova prvaka mi smo dali pečat dosadašnjeg uspjeha naših mladih selekcija, rekao je Čolina, jer je Izviđač osvojio sve naslove i postao apsolutni pobjednik rukometnog prvenstva za mlađe dobne skupine.

Najuspješniji strijelac turnira je Ensar Mehić (Speed), dok je za najboljeg vratara proglašen Karlo Grgić iz RK Izviđač. Pokal i diplomu najboljeg igrača prvog državnog prvenstva za mlađe pionire BiH (U-12) ponio je Alan Mujkanović iz RK Maglaj.

Povjerenik natjecanja Alija Hasić uručio je pokale, diplome i zahvalnice ekipama i pojedincima. On je uručio i brončane kolajne rukometašima Speed-a, godište 1996. i 2000., za osvojeno treće mjesto na županijskom prvenstvu Tuzlanske županije za prošlu natjecateljsku sezonu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka