Menu

Kim zaprijetio? 'Pripremite se za veliki događaj u četvrtak...'

Kim zaprijetio? 'Pripremite se za veliki događaj u četvrtak...' KCNA

Svim stranim novinarima koji trenutno borave u Sjevernoj Koreji, a ima ih oko 200, vlasti su u srijedu poručile da se pripreme za 'veliki događaj u četvrtak', javlja Reuters. Zasad nema naznaka da je taj 'veliki događaj' povezan s povećanim tenzijama u posljednjih sedam dana, te činjenicom da se američki nosač aviona 'USS Carl Vinson' približava korejskom poluotoku.

Moguće da spremaju grandioznu paradu povodom 105. rođendana njihovog prvog diktatora Kim Il-Sunga, dana kojeg zovu 'Dan sunca', zbog kojeg je toliki broj stranih novinara i dobio dozvolu dolaska u državu.

I u prošlosti su novinari bili upozoravani da se spreme za nekakav spektakl, a taj spektakl bi na kraju ispala beznačajna priredba povodom neke obljetnice. Tako su lani novinari pozvani u središnjicu stranke, satima su bili zatvoreni i pripremani na ono što slijedi, a na kraju je ispalo da je sav taj spektakl priređen povodom pop koncerta.

Ipak, u sjeni događanja proteklih dana i dosta otvorenih i direktnih prijetnji američkog predsjednika Donalda Trumpa, svi s nestrpljenjem iščekuju veliku vijest.  Tenzije su otišle toliko daleko da se na državnoj televiziji Sjeverne Koreje spominje i nuklearni napad na SAD, javlja Dnevni Avaz.

Na proslavi 13. travnja 2012. godine, na rođendan Kim il Sunga, Sjeverna Koreja je lansirala raketu dugog dometa. Iako lansiranje nije uspjelo, upozorenje je i više nego dovoljno...

Državni službenici Sjeverne Koreje u srijedu su rekli novinarima da je njihov ranije najavljeni raspored u vezi proslave otkazan i da dođu ranije kako bi se pripremili za 'veliki događaj'.

Ako taj događaj nema veze s oružjem, nagađa se da je moguće da se žele pohvalit s novoizgrađenim hotelom Ryugyong u centru Pyongyanga. Hotel koji se gradi 'vječno' navodno je konačno gotov, a i sam Kim Jong-Un u zadnje vrijeme je često viđen u inspekciji radova.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka