Menu

Pogledajte plameni obruč u Metkoviću, tri vatrogasca stradala pri slijetanju vozila

Pogledajte plameni obruč u Metkoviću, tri vatrogasca stradala pri slijetanju vozila

Stanje na požarištu u mjestu Kula Norinska kod Metkovića se pogoršalo pa je dio vatrogasnih postrojbi koji je bio upućen na Pelješac, preusmjeren na to požarište, javlja Dnevnik.hr.

Vatrogasni zapovjednik poručio je kako je situacija kod Kule Norinske složena te da požar djelomično ugrožava i kuće.

Podsjetimo, kako javlja Dubrovački vjesnik, veliki požar koji je oko 15 sati izbio na području između Kule norinske i Desana ugrozio je crkvu Gospe karmelske na Bagaloviću. Nadljudskim naporima pripadnika DVD-a Kula norinska, DVD-a Metković i JVP Metković crkva i groblje su obranjeni. Vatra se pak nastavila širiti na nepristupačnom terenu u okolici naselja Desne nošena jakom burom, što je gasiteljima otežavalo posao. Šire područje Metkovića nema struje, još uvijek nema informacija je li struja ciljano isključena zbog dalekovoda.

Inače, tijekom gašenja, na požarištu kod Kule Norinske došlo je do izlijetanja vatrogasnog vozila s ceste, a prema prvim informacijama lakše su ozlijeđena trojica vatrogasaca iz DVD-a Metković. Informaciju je za Dnevnik.hr potvrdio glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

Vozilo se prevrnulo kraj puta.

Kanaderi HRZ-a nisu mogli djelovati na vrijeme zbog jake bure. Premda su najavljivanja tri, tek oko 17:30 je doletio jedan kanader koji je gasio do 18 sati.

Na do sada opožarenom području stradali su nasadi maslina i drugih kultura, te plastenici, a što će donijeti noć tek treba vidjeti.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka