Menu

Kapetan kruzera na Dunavu izbrisao je podatke s mobitela

Kapetan kruzera na Dunavu izbrisao je podatke s mobitela
Ukrajinski kapetan kruzera osumnjičen da je skrivio kobni sudar s turističkim brodom na Dunavu prošlog tjedna upravljao je brodom koji je u travnju imao nesreću u Nizozemskoj, rekli su mađarski tužitelji u četvrtak.
Tužitelji su također objavili kako je istraga pokazala da je kapetan broda Viking Sigyn "izbrisao podatke s mobitela" nakon sudara 29. svibnja u kojem je poginulo 28 osoba, većinom južnokorejskih turista. Pojasnili su kako je zasad nejasno jesu li ti podaci povezani s nesrećom.
Brod Sirena, koji je prevozio južnokorejske turiste, prevrno se i potonuo nakon što ga je udario kruzer Viking Sigyn. Kapetan Vikinga, 64-godišnji Ukrajinac kojeg je policija identificirala kao C. Yuriy iz Odese, uhićen je prošlog tjedna u Budimpešti i ima status osumnjičenika.
Njegovi odvjetnici tvrde da je shrvan zbog onoga što se dogodio i tvrdi da nije učinio nikakvu grešku. Mađarski tužitelji kažu da su informacije o sudjelovanju ukrajinskog kapetana u nesreći u Nizozemskoj 1. travnja dobili preko Eurojusta, agencije EU-a koja pomaže suradnji članica u vezi sa pravosudnim slučajevima.
Mediji pišu da se u toj nesreći riječni brod Viking Idun sudario s teretnim plovilom na putu iz Atwerpena prema Gentu. Prema Vikingovoj izjavi koju su prenosili mediji nitko na brodu Idun nije bio ozlijeđen. Nesreća u Budimpešti najgora je na Dunavu u proteklih pola stoljeća. Uzrok još nije utvrđen, a u tijeku je policijska istraga. Sedam Korejaca je spašeno.
Sedamnaest tijela je izvučeno iz Dunava, a za jedanaest osoba se i dalje traga iako se pretpostavlja da su mrtvi. Među njima je jedno korejsko dijete i dva člana mađarske posade.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka