Menu

NEW YORK Helikopter pao na krov nebodera na Manhattanu!

NEW YORK Helikopter pao na krov nebodera na Manhattanu!

U New Yorku je helikopter pao na neboder na Manhattanu. Najmanje jedna osoba je poginula, objavile su hitne službe.

Zgrada je smještena na 7. aveniji, a ima 54 kata. Nakon nesreće, koja se dogodila po jakoj kiši, pokrenuta je masovna akcija svih spasilačkih službi.

Guverner Andrew Cuomo novinarima je rekao kako se čini da je helikopter pokušao prisilno sjetjeti na neboder od 54 kata u kojem nitko nije ozlijeđen.

I don’t see any helicopter in midtown Manhattan but I def heard something rumble a little while ago pic.twitter.com/aQYzC0efNt

— Dominic Cholewa I (@PlantBasedPapii) 10. lipnja 2019.

Dodao je da je nakon pada helikoptera izbio požar koji je brzo ugašen.

Stanovnici su pozvani da izbjegavaju područje između 51. ulice i 7. avenije zbog dolaska policijskih, vatrogasasnih i vozila hitne pomoći.

CNN navodi, pozivajući se na izvore, da je jedna osoba smrtno stradala u padu helikoptera na krov jedne zgrade. Navodno se radi o pilotu koji je pokušao prisilno sletjeti. Još je jedna osoba ozlijeđena, govore nepotvrđene informacije.

“The preliminary information is that there was a helicopter that made a forced landing, emergency landing, or landed on the roof of the building for one reason or another,” says @NYGovCuomo. “There was a fire that happened when the helicopter hit the roof” https://t.co/NAf7RisSVF pic.twitter.com/0753rn8a7h

— CNN International (@cnni) 10. lipnja 2019.

– Cijela se zgrada zatresla, alarmi su se uključili, a rečeno nam je da se spustimo iz zgrade putem stuba. Trebalo mi je oko pola sata da izađem iz zgrade, a cijelo se vrijeme osjećao miris dima, priča jedan zaposlenik za CNN, a koji radi na 29. katu nebodera.

Još se ne zna što je točno dovelo do nesreće. Prema nekim špekulacijama, pilot je nakon kvara namjerno ciljao na krov zgrade kako ne bi pao na ulicu punu ljudi i vozila.

Kako je za ABC ispričala jedna svjedokinja koja radi u zgradi na koju je pao helikopter, zavladala je panika. Kaže da je čula prasak, a onda je došla naredba o evakuaciji. Vidjela je vatrogasce, ali nije znala što se događa. Tek je, ispričala je, na društvenim mrežama vidjela da je u zgradu udario helikopter.

BREAKING: One person has died after a helicopter crashed onto the roof of a Midtown Manhattan building in a hard landing, official says. https://t.co/nqCc9vUVmO

LIVE COVERAGE: https://t.co/jLy67QYapE

— ABC News (@ABC) 10. lipnja 2019.

//

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka