Menu

Petorica tinejdžera silovala djevojku u Njemačkoj, među njima 12-godišnjaci

Petorica tinejdžera silovala djevojku u Njemačkoj, među njima 12-godišnjaci
Petorica tinejdžera optužena su da su u gradu Mülheimu silovala 18-godišnjakinju, nakon čega je u Njemačkoj pokrenuta rasprava o pomicanju dobi za kaznenu odgovornost, javlja The Guardian.
Policija je u petak navečer privremeno pritvorila trojicu četrnaestogodišnjaka i dvojicu dvanaestogodišnjaka zbog sumnje da su počinili "ozbiljan seksualni zločin". Naime, 18-godišnja žena je nakon silovanja neko vrijeme morala provesti u bolnici jer je bila žrtva, kako je opisao glasnogovornik policije, "ekstremnog nasilja".
Tužitelji područja Ruhr priopćili su u ponedjeljak da su jednog 14-godišnjaka zatvorili predraspravno, s obzirom na težinu optužbi i dva prethodna izvješća o seksualnom uznemiravanju.
Svi osumnjičeni dječaci suspendirani su iz škole do početka ljetnih praznika, koji u Njemačkoj počinju 15. srpnja, prenosi Index.hr. U srijedu ujutro njemački mediji izvijestili su da policija istražuje novi slučaj seksualnog zlostavljanja počinjenog od strane maloljetnih osoba, koji se dogodio u istome gradu. U ponedjeljak navečer petnaestogodišnju djevojčicu navodno je okružilo pet dječaka u dobi između 11 i 17 godina, nakon čega su je uznemirivali i neprimjereno dodirivali.
Prema njemačkim zakonima osobe mlađe od 14 godina ne smatraju se kazneno odgovornima. Umjesto njih, kaznena odgovornost prebacuje se na njihove zakonske skrbnike ili na lokalne centre za socijalnu skrb mladih.
No posljednji niz događaja u Mülheimu izazvao je negodovanje zajednice te su predloženi zahtjevi za spuštanjem granice kaznene odgovornosti na 12 godina.
“Bilo bi dobro da centri za socijalnu skrb više ne budu prepušteni sami sebi i da sudovi za mladež podijele s njima brigu o 12 i 13-godišnjacima“, izjavio je Rainer Wendt, predsjednik njemačkog Sindikata policije.
Prema statističkim podacima njemačke policije, u posljednje tri godine pao je broj osoba mlađih od 14 godina koje su osumnjičene za neko kazneno djelo, ali se povećao broj tinejdžera mlađih od 14 godina, s 1.420 na 2.118, koji su povezani s kaznenim djelima seksualne naravi.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka