Menu

Snažan potres pogodio Tajvan, poginula jedna osoba

Snažan potres pogodio Tajvan, poginula jedna osoba
Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, a u njemu je poginula jedna osoba, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka Epicentar potresa bio je 36,5 km sjeveroistočno od obale tajvanskog istočnog okruga Yilan, a udar se osjetio na cijelom otoku, priopćila je vlada.
Više od 10.000 obitelji u sjevernim i istočnim dijelovima Tajvana neko vrijeme je ostalo bez struje. Jedna žena iz Novog Taipeia, susjeda glavnom gradu Taipeiju, poginula je u svom domu kada je na nju pao ormar, prema nacionalnoj vatrogasnoj agenciji. Kasnije u četvrtak Tajvan bi trebao pogoditi snažan tajfun Lekima s obilnim kišama koji bi mogao izazvati odrone zemlje.
Lekima, koji tajvanski meteorološki ured kategorizira kao najjači tajfun, kreće se preko oceana sjeverno-sjeveroistočno 15 km na sat.
Lekima razvija vjetrove maksimalne brzine od 227 km na sat, priopćio je meteorološki ured koji je izdao upozorenje na opasnost od vjetra i kiše za širu oblast Taipeija, sjevernog lučkog grada Keelunga i druge sjeverne okruge.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka