Menu

Najjači uragan u povijesti uništava Bahame, vjetar preko 320km/h (VIDEO)

Najjači uragan u povijesti uništava Bahame, vjetar preko 320km/h (VIDEO)
Najjača oluja u povijesti pogodila je Bahame, a snimke koje dolaze nakon prolaska uragana Doriana prikazuju kuće bez krovova te dijelove naselja u potpunosti pod vodom.
Nacionalni centar za uragane objavio je upozorenje za dijelove Bahama zbog povećane razine vode koja bi mogla dovesti do katastrofalnih poplava. Također, neki otočići mogli bi u završtiti pod vodom, piše Index.hr. Nacionalni centar za uragane upozorio je stanovnike da ne napuštaju svoju skloništa jer se očekuju valovi visoki preko 7 metara, a udari vjetra preko 320 km/h. "Vrijeme je opasno za život, a visoki valovi uništavat će područje idućih nekoliko sati", kažu iz centra, prenosi CNN.
"Ovdje gdje sada stojimo je najviša točka otoka, oko 9 metara, a razina vode bi mogla porasti, prema najavama, oko 6 metara, znači sve ovo oko mene bi moglo biti pod vodom uskoro", napisao je CNN-ov dopisnik s Bahama. CNN piše kako je Dorian, uragan oluje najjače moguće kategorije 5, doveo do masovnog uništenja na Bahamima, piše BBC. Dijelovi otočja Abaco su skroz pod vodom.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka