Menu

DRAMATIČNA POTJERA NA GRANICI: Bježeći od policije prevrnuo se Audi pun migranata

DRAMATIČNA POTJERA NA GRANICI: Bježeći od policije prevrnuo se Audi pun migranata

Radeći na sprječavanju krijumčarenja ljudi i suzbijanju ilegalnih migracija na istočnom dijelu granice Bosne i Hercegovine 26. rujna u 2.40 sati na putu između Bijeljine i Tuzle došlo je do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno osam ilegalnih migranata te oštećeno službeno vozilo Granične policije BiH i vozilo u kojem su krijumčareni migranti.

Do nesreće je došlo kada su pripadnici Granične policije BiH uz svjetlosna i zvučna upozorenja pokušali zaustaviti vozilo Audi A4 na spomenutoj prometnici. U pokušaju bijega, vozač Audija je u mjestu Banj Brdo udario u potporni zid i tom prilikom vozilo se prevrnulo na krov, dok je vozilo Granične policije BiH udarilo u bankinu pored puta. U Audiju se nalazilo osam ilegalnih migranata koji su, u pratnji Hitne pomoći Tuzla i pripadnika Granične policije BiH, odvezeni u UKC Tuzla radi ukazivanja medicinske pomoći i utvrđivanja stupnja ozljeda, dok je vozač Audija pobjegao s mjesta nesreće, prenosi N1 televizija.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru s pripadnicima Granične policije BiH izjavili su da dolaze iz Iraka. Prije prometne nesreće, vozača Audija pokušali su zaustaviti i pripadnici MUP-a Republike Srpske u Ugljeviku, a potom u Loparama, ali se on nije zaustavio nego nastavio bijeg u pravcu Tuzlanske županije. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih pripadnika Granične policije BiH, priopćeno je iz te policijske agencije. Navodi se kako sve to svjedoči da su pripadnici Granične policije BiH u obavljanju službenih zadaća izloženi svakodnevnim opasnostima.

“Opredijeljenost GPBiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija na svim dijelovima državne granice, posebno na istočnom dijelu bh. granice gdje je najveći migracijski pritisak. Vrlo često, u obavljanju tih službenih zadaća pripadnici Granične policije BiH izlažu opasnosti svoje živote i materijalno-tehnička sredstva”, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić, pohvalivši dosadašnji rad pripadnika Granične policije u sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminala. U cilju sprečavanja krijumčarenja navedenih migranata, pomoć Graničnoj policiji BiH pružili su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije i MUP-a Republike Srpske. Očevid mjesta prometne nesreće obavili su pripadnici MUP-a TŽ, a o događaju su obaviješteni Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije i Tužiteljstvo BiH.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka