Menu

Hrvat kraj Maribora oteo 22-godišnjakinju, policija ga sumnjiči i za druge zločine

Hrvat kraj Maribora oteo 22-godišnjakinju, policija ga sumnjiči i za druge zločine

Mariborska policija poručila je da se nastavlja kriminalistička istraga protiv mladića i pozvali su sve koji su možda biti njegove žrtve da im se jave.

 

Slovenska policija uhitila je hrvatskog državljanina (26) kojeg sumnjiči za pljačku, otmicu i seksualno uznemiravanje. Policija ga također sumnjiči za oružanu pljačku u području  Miklavža koja se odvila dan ranije prije, te otmicu muškarca u kolovozu.

Mariborska policija objavila je detalje zločina koji se odvijao 2. listopada. Osumnjičeni je oteo 22-godišnju ženu u blizini Maribora koja se htjela uključiti u promet na glavnoj cesti kad joj je 26-godišnjak svojim vozilom blokirao cestu, izašao maskiran iz automobila i prisilio je da ga odvede na drugu lokaciju u njegovom automobilu. 

- Sumnjičimo muškarca za seksualno uznemiravanje, ali ne i silovanje - izjavio je glasnogovornik mariborske policije Miran Sadl na konferenciji za medije, piše 24ur.  Sadl je kazao da je hrvatski državljanin koji ima privremeno prebivalište u Mariboru ukrao 22-godišnjakinji mobitel i novčanik.

Odvezao ju je na mjestu gdje ju je i oteo i zaprijetio joj je da ništa ne govori policije jer će je promatrati. Nakon što joj je uputio prijetnju, odvezao se u njezinom automobilu koji je kasnije pronašla policija. 

Hrvat je uhićen već sljedeći dan, blizu adrese na kojoj 26-godišnjak živi.  On je osumnjičen i za oružanu pljačku. Krajem rujna zapriječio je put 36-godišnjoj vozačici u Miklavžu u Dravskom polju, uperio pištolj i zatražio da joj preda novčanik. No, kad je vidio da je prazan, bacio joj je novčanik u kanal i odvezao se.

A 23. kolovoza je, uz pomoć dva Slovenca, u središtu Maribora oteo 37-godišnjaka i lakše ga ozlijedio.

Mariborska policija još istražuje ovaj incident, a Hrvatu je u međuvremenu određen pritvor. Mariborska policija poručila je da se nastavlja kriminalistička istraga protiv mladića i pozvali su sve koji su možda biti njegove žrtve da im se jave, prenosi Večernji.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka