Menu

HRVATSKA Pucali na zaštitare, pa im oteli sedam vreća punih novca?!

HRVATSKA Pucali na zaštitare, pa im oteli sedam vreća punih novca?!

Suprug i ja smo izašli iz kuće u Koprivni, kad smo začuli rafale u obližnjoj šumici. Sjedamo u auto i krećemo prema Hrastinu.

Ubrzo nailazimo na izrešetani kombi i dva ranjena muškarca, kaže u šoku Marica Sučić iz Osijeka, koja je sa suprugom prva priskočila u pomoć napadnutim zaštitarima.

Dva maskirana muškarca naoružana kalašnjikovima istrčala su na cestu dok je njome dolazio caddy zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda. Ispalili su rafal po automobilu i dvojici zaštitara koji su u njemu sjedili.

Sve do tog trenutka maskirani i naoružani napadači skrivali su se u šumici Tomin hrast, koja okružuje tu inače ne baš prometnu cestu. Maskirani pljačkaši rafalima su šokirali zaštitare koji nisu imali nikakvu priliku odreagirati na napad jer su obojica odmah ranjeni u noge. Izrešetani caddy zaustavio se na cesti. Uslijedili su upad u vozilo i oduzimanje svega što su našli, prvenstveno torbi i vreća s novcem te zaštitarskih mobitela. Napadači su pobjegli jednakom brzinom kojom su se i pojavili, a dvojica zaštitara ostali su ranjeni sjediti na cesti, piše 24sata.hr

Mlađi od njih imao je razmrskane potkoljenice od rafala i obilno je krvario. Marica je sa suprugom naišla na njih.

– Prvo sam mislila da je prometna, ali ovaj jedan govori kako su ih napala dvojica, pucali po njima, uzeli im sav novac i sve što su imali. Ovaj drugi mlađi ima razmrskane i krvave noge – kaže Marica.

Sa suprugom je pomogla ozlijeđenima i vozila ih do bolnice.

– Izvadili smo sve stvari iz auta da napravimo mjesta za njih. S dekom sam teško ranjenom zamotala noge. Bila sam u šoku i stalno razmišljala kako su njih dvojica stari kao moji sinovi. Jurili smo s njima do Osijeka kao ludi, prolazili kroz crvena svjetla na semaforu, a iz auta sam zvala policiju i bolnicu – dodaje Marica, koja je strahovala za život mlađeg jer je jako krvario.

Doznajemo kako je riječ o dva djelatnika zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda, 28-godišnjaku i 41-godišnjaku, čije vozilo tom cestom zapravo često prometuje. Naime, svaki dan oni prolaze tim malim cestama po Slavoniji sakupljajući dnevni utržak trgovina Boso i NTL te ga voze u centralu. Neslužbeno se doznaje da su napadači zaštitarima oteli pištolje, mobitele, ali i sedam vreća novca iz prtljažnog prostora caddyja.

Policija je nakon opsežnog očevida obavila razgovore s drugim djelatnicima tvrtke Aleph Tau, djelatnicama trgovina Boso i NTL, pregledali su i sve nadzorne kamere, pa je za pretpostaviti da istraga slijedi prema “curenju” insajderskih informacija o točnom vremenu i rutama kretanja zaštitarskog vozila nakon što pokupi novac. Iako je policija odmah po dojavi Marice Sučić izašla na teren i shvatila da je riječ o opasnim naoružanim napadačima te digla dronove u zrak ne bi li se takvom pretragom terena detektiralo sumnjivo vozilo napadača, potraga nije urodila plodom. Dvadesetak policajaca jučer su “češljali” cijeli prostor šume i ceste na kojemu je bio napad.

Tragali su za bilo kakvim predmetima, opušcima, limenkama i bilo čime što su napadači mogli ostaviti iza sebe dok su čekali zaštitarsko vozilo. Na cesti su vidljivi tragovi kočenja koji vijugaju označeni policijskom kredom, a šuma je pretraživana i potražnim psima.

Nakon što je obojici zaštitara pružena medicinska pomoć u osječkoj bolnici, glasnogovornik policije je izvijestio da se ne nalaze u životnoj opasnosti. Inače, policija još traga za dvojicom pljačkaša koji su u ponedjeljak ujutro odnijeli oko 700.000 kuna s dubrovačkog aerodrom u Čilipima. Razbojnici su zaštitare zračne luke Dubrovnik presreli dok su izlazili iz auta i išli prema zgradi uprave. Stigli su na skuteru koji su ukrali prošli tjedan te uzeli plijen i pobjegli.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka