Menu

Britanci kroz Hrvatsku švercali migrante pa pokušali pregaziti policajca

Britanci kroz Hrvatsku švercali migrante pa pokušali pregaziti policajca

Hrvatska policija uhitila je britanskog državljanina koji je u subotu navečer pokušao pregaziti policajca na hrvatsko-slovenskoj granici te još dvojicu britanskih državljana. Sumnjaju da su sva trojica krijumčarili migrante.

Provodeći redovite mjere nadzora državne granice, 2. studenog oko 19.30 u blizini Graničnog prijelaza Rupa policijski službenici pristupili su utvrđivanju identiteta vozača sumnjivog osobnog vozila parkiranog uz cestu, međutim 31-godišnji državljanin Velike Britanije koji se nalazio za upravljačem navedenog vozila naglo je pokrenuo vozilo te je, povećavajući brzinu, krenuo prema jednom od policijskih službenika s očitom namjerom da ga spriječi u obavljanju službene radnje te mu nanese tjelesne ozljede.

Policijski službenik izbjegao je udarac bacivši se na tlo pored jurećeg vozila čiji je vozač samo nakratko uspio pobjeći s mjesta događaja jer je uskoro uhićen pri pokušaju prelaska državne granice.

31-godišnjak se kao supočinitelj dovodi u vezu s još dvojicom državljana Velike Britanije koji su te večeri pokušali kombi vozilom preko državne granice prevesti više stranih državljana, zbog čega su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja sva trojica kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku, dok je 31-godišnji vozač osobnog vozila kazneno prijavljen još i zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Jedan od osumnjičenika prijavljen je i prekršajno zbog posjedovanja manje količine kokaina, priopćili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka