Menu

U Beogradu ne prestaju sukobi policije i prosvjednika, okršaji i u Novom Sadu i Nišu

U Beogradu ne prestaju sukobi policije i prosvjednika, okršaji i u Novom Sadu i Nišu

Drugu večer zaredom u Beogradu su se sukobili prosvjednici i policija. Prosvjedi su počeli nakon najave o uvođenju policijskog sata, a dosad ima nekoliko desetaka ozlijeđenih s obje strane.

Kod tašmajdanskog parka u Beogradu policija je bacila suzavac na prosvjednike, a oni su im ga vratili. No policija na njih ponovno ispaljuje ogromne količine suzavca.

Ministar unutarnjih poslova Srbijer Nebojša Stefanović održat će konferenciju za novinare u 23 sata.

Na Terazijama u Beogradu pripadnici MUP-a priveli su dvojicu mladića. Navodno su ranije prosvjednici gađali kamenjem policiju, pa je policija uzvratila i neke privela.

Na videu ispod možete pratiti uživo prijenos N1 televizije sukoba između prosvjednika i policije u Beogradu i Novom Sadu.

Prosvjednici su gađali policiju kamenjem, a onda su jake policijske snage krenule prema njima. Čuju se topovski udari. Na Trgu Republikie prosvjednika više nema.

U Beogradu kod tašmajdanskog parka nalazi se velika grupa prosvjednika. Iz drugog smjera, iz smjera RTS-a, dolazi druga grupa prosvjednika. Policija je poručila novinarima da se udalje jer je moguće uslijedi kanonada kamenja.

I u Novom Sadu situacija je napeta. Novinari javljaju da prosvjednici na Trgu slobode negoduju zbog onoga što se događa u Beogradu. Na policiju su bacali kamenje. Čuju se pucnjevi. Policija je krenula na prosvjednike, oni su se razbježali, a potom se situacija malo smirila.

Kod Doma omladine u Beogradu dio prosvjednika kamenjem je gađao policiju, a interventna policija je uzvratila suzavcem.

Čini se da su prosvjednici odlučni da pokušaju opet doći do Skupštine, no čini se da je policija odlučna da ih u tome spriječi. Sada, kao da traje odmjeravanje snaga te je dosta mirno.

Sergej Trifunović dao je izjavu vezano uz napad koji se na njega dogodio ranije danas u Beogradu.

Traju verbalna nadmudrivanja prosvjednika i policije u središtu grada. Prosvjednici viču “Vučiću lopove”, a policiji poručuju “da idu na Kosovo”. Policija za sada ne reagira agresivno. Ipak, pristižnu i oklopna vozila, a prosvjednici su potisnuti prema okolnim ulicama.

Stigla je i konjička jedinica za razbijanje prosvjeda. Stižu i informacije o bacanju topovskih udara u Nišu te je situacija i tamo sve napetija.

Dio prosvjednika napao je policijske snage pred Skupštinom, a oni su odgovorili suzavcem. Prosvjednici viču “Ne damo Kosovo”. Neslužbene informacije govore da je u Novom Sadu napadnuta Gradska skupština.

Prvi ozlijeđeni na današnjem prosvjedu je poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović. Polijevali su ga vodom, gađali limenkama, a otišao je s prosvjeda s ozlijeđenom arkadom.

U Novom Sadu napadnuta je zgrada Radiotelevizije vojvodine petardama i kamenjem.

Prosvjednici uzviču parole poput “Idite na Kosovo” ili “Vučiću lopove”. Za sada nema nikakvih izgreda.

Prema navodima medija u Srbiji, dio prosvjednika nezadovoljan činjenicom da su među njima oporbeni političari, otišla je prema Skupštini, dok su drugi otišli prema Predsjedništvu.

Prosvjednici su stigli pred Skupštinu, traže ostavke Vučića te Kriznog stožera vezano uz koronavirus. Prosvjeduju i građani u Novom Sadu. Također traže ostavke.

Prosvjednici su se uputili prema Skupštini Srbije, ima ih više tisuća, javlja nova.rs./HMS/

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka