Menu

EKSKLUZIVAN INTERVJU: Inna

inna

INNA je najpoznatija rumunjska pop pjevačica a ujedno jedna od najvećih zvijezda europskog glazbenog neba. 2008. izdaje svoj debi singl "Hot"  koji bilježi velike uspjehe diljem cijelog svijeta. Nastavlja nizati hitove kao što su "Love", a pjesma  "Déjà Vu" bilježi nezapamćen uspjeh. 2011. godine izdaje drugi studijski album pod nazivom "I Am the Club Rocker".

Svaki novi Innin singl donosi nove pravce u glazbi koji se prepoznaju kroz pjesme:  "Caliente", "Tu şi Eu","INNdiA". Do sada je prodala više milijuna pjesama i singlova diljem svijeta i njena godišnja zarada procjenjuje se na više od 8 milijuna eura. U svojoj karijeri osvojila je brojne nominacije i nagrade, a najupečatljivije su dvije nagrade koje je osvojila na MTV Europe Music Awards. Inna je prvi europski glazbenik koji ima više od milijardu pregleda na YouTubeu a njena facebook stranica ima više od 7 milijuna korisnika.

-Sve pjesme koje objaviš postanu veliki mega hit, no za koju pjesmu smatraš da je bila prekretnica u tvojoj karijeri?
I prije sam snimala pjesme koje nisu nešto dopirale do publike, pa kad smo snimili pjesmu "Hot" bila sam iznenađena koliko je prihvaćena, ne samo u mojoj zemlji već u cijelom svijetu. Ta pjesma mi je bila odskočna daska u karijeri.

-Kako se osjećaš sad, kada si jedna od najpopularnijih europskih glazbenih zvijezda?
S vremenom se čovjek navikne na svoj posao i sve ono što se od njega traži. Život mi se mnogo promijenio, jer skoro pa da me i nikad nema kod kuće. Puno putovanja, koncerata ali ja sve to volim i to me čini sretnom.

-U svojoj karijeri osvojila si mnogo glazbenih nagrada, a najzvučnije su dvije nagrade MTV-a. Kako komentiraš sva priznanja koja si do sada dobila i nadaš li se  dobitku najvećeg glazbenog priznanja, Grammyu?
Glazbene nagrade i priznanja su trofej za  moju karijeru, dakle time vidim koliko struka i publika cijeni i poštuje moj rad. Dobiti dvije MTV nagrade je veliko priznanje jer to su najveće moderne nagrade u glazbenoj industriji. Svakom glazbeniku je san primiti Grammy u ruku pa tako i meni, tko zna možda se jednom i to dogodi.

-Nastupila si skoro pa u cijelom svijetu. Radila si čak i velike turneje, zar ne? Koju zemlju ili grad možeš izdvojiti kao svoju omiljenu destinaciju za nastupe?
Svaki koncert koji imam je jedno novo različito iskustvo i imam uspomene na sve moje nastupe. Meksiko mi je ostavio mnoga lijepa sjećanja jer tamo su moji fanovi uistinu puni energije i na svaki moj koncert s velikim žarom dolaze.

-Je li to razlog da su mnoge od vaših pjesama imaju elemente španjolskog jezika?
Da, to je razlog, ali osjećam se dobro pjevanjem na španjolskom i mislim da mi odgovara taj jezik u pjesmama i glazbi koju stvaram.

-Budući da putuješ puno, možeš li se naviknuti na promjene, što klimatske, što vremenske?
Moram se prilagoditi promjenama, ali to nije uvijek lako. Nije svejedno kad ste ujutro u Moskvi na 0 stupnjeva a navečer u Los Angelesu na 25 stupnjeva. No, to je dio mog posla, moram se boriti sa snom, jer koliko god bila neispavana, moram dnevno spavati minimalno 4 sata kako bi mogla funkcionirati za nastupe.

-Pošto si na vrhu glazbene industrije imala si priliku upoznati mnoge svjetske zvijezde. Tko te je oduševio i s kim si ostala u dobrim odnosima?
Upoznala sam mnoge kvalitetne i odlične glazbenike i sa svima imam "respect" odnos. Najveći dojam mi je ostavila Lady Gaga koja je izuzetno talentirana glazbenica i s razlogom je najveća glazbena ikona današnjice. Beyonce i Shakira oduševile su me svojim pristupom i kvalitetom kao osobe. Što se tiče odnosa u kontaktu sam s Will.i.am-om, Flo-Ridom, Pitbullom koje također iznimno cijenim kao glazbenike i s kojima surađujem.

-Koju glazbu slušaš u slobodno vrijeme?
Volim slušati glazbu svih vremena, to je važan dio mog života. David Guetta je jedan od mojih omiljenih glazbenih umjetnika, uživam uz pjesme od P!nk, Katy Perry, Rihanne.

-Na YouTubeu tvoje pjesme ukupno imaju više od jedne milijarde pregleda, a tvoj svjetski uspjeh je svakim danom sve veći. Jesi li zadovoljna trenutnim statusom u glazbenoj industriji?
To je nevjerovatno što sam dobila više od jedne milijarde pregleda na YouTubeu, to je nešto što sam smatrala nemogućim kad smo snimili prvi video. U svakom pogledu sam zadovoljna na svoju karijeru i bila bi dvolična kada bi tražila više od trenutnog. Ja živim svoj san, ti svi rezultati koje postižem u karijeri su mi potpora za daljnje uspjehe i naravno da nikada ne razočaram svoje fanove.

-Na Facebook profilu imaš više od 7 milijuna fanova. Svakodnevno komuniciraš s njima ili to radi netko iz tvog tima?
Svakodnevno ili kada sam u mogućnosti ja osobno komuniciram s njima jer smatram da je bitno poslušati fanove što oni žele, što im se sviđa a što ne. Bilo bi bezobrazno da sve radim po svom ukusu, zato imam 7 milijuna ljudi koji mi daju najbolju odluku i riješenje jer, opet glazbu stvaram upravo zbog njih.

-Tek smo na početku 2013. Vjerujem da imaš mnogo planova do kraja godine. Što možemo očekivati kroz 2013. na glazbenom polju kod tebe?
Kod mene je sve nepredividivo, no znam da ću imati koncerte diljem Europe, Amerike, Meksika. Nedavno je izišla nova pjesma i video "More Than Friends" a 1. ožujka izlazi novi album "Party Never Ends" i jedva čekam da vidim reakciju publike jer pjesme su drugačije od dosadašnjih.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka