Menu

VIDEO: Papa šokirao sve prisutne - kleknuo i poljubio stopala vođama Južnog Sudana

Papa šokirao sve prisutne - kleknuo i poljubio stopala vođama Južnog Sudana
Papa Franjo je jučer, u nezabilježenoj gesti, kleknuo i poljubio stopala vođama Južnog Sudana koji su prethodno međusobno ratovali te ih pozvao da se ne vraćaju građanskom ratu.
Papa je kazao predsjedniku Salvi Kiiru, njegovom bivšem zamjeniku i vođi pobunjenika Rieku Macharu i trojici potpredsjednika da poštuju primirje koje su potpisali te da se posvete formiranju vlade nacionalnog jedinstva sljedećeg mjeseca. "Molim vas kao brat da ostanete u miru. Molim vas svojim srcem, krenimo naprijed. Bit će mnogo problema, no oni nas neće nadjačati.
Riješite svoje probleme", kazao je papa Franjo. Čelnici su bili šokirani gestom 82-godišnjeg Pape, koji je uz pomoć pomoćnika, kleknuo i poljubio cipele dvojici sukobljenih vođa i nekolicini drugih ljudi u prostoriji.
Papine riječi izgovorene su u kontekstu napetosti zbog državnog udara u susjednom Sudanu u četvrtak, koji bi mogao potkopati nestabilni mirovni sporazum koji je okončao petogodišnji građanski rat u Južnom Sudanu. Vatikan je okupio južnosudanske vođe na cjelodnevnoj molitvi i propovijedima u Papinoj rezidenciji, u pokušaju smanjivanja podjela između suprotstavljenih strana, mjesec dana uoči formiranja vlade nacionalnog jedinstva u ratom oštećenoj državi.

 
  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka