Menu

Otisci srednjovjekovne mačke iz Dubrovnika očarali svijet

Otisci srednjovjekovne mačke iz Dubrovnika očarali svijet

Vjerovali ili ne, svjetski mediji raspisali su se o novoj senzaciji iz Dubrovnika. No ovoga puta nije riječ o prirodnim ljepotama koje mame turiste već otiscima mačjih šapa koje je povijesničar iz Sarajeva otkrio listajući jednu srednjovjekovnu knjigu.

Emir Filipović posjetio je Državni arhiv u Dubrovniku kako bi istražio temu za doktorski rad. Tada je ''naletio'' na nevjerojatnu stranicu uljepšanu otiscima mačjih šapi, javlja Daily Mail. Povjesničar je neobično otkriće fotografirao te ga, ne sluteći da će ono ubzo postati hit, postavio na svoj Twitter-profil.

Ubrzo su mačje šapice osvanule na naslovnicama mnogobrojnih svjetskih medija poput The Atlantica, Reddita i Gawkera koji su ustanovili da se mačja znatiželja do današnjih dana nije promjenila.

- Nisam niti sanjao da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi. Dok sam istraživao arhivsku građu, naišao sam na stranicu s mačjim otiskom i fotografirao je. To radim uvijek kad vidim nešto neobično i zanimljivo. Nastavio sam raditi svoj posao ne obraćajući pozornost jer me je to tada ometalo u radu - prepričao je povjesničar Filipović.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka