Menu

Sjeverna Koreja: Naciljali smo baze na Pacifiku i na kopnu SAD-a

Sjeverna Koreja: Naciljali smo baze na Pacifiku i na kopnu SAD-a

Pjongjang je objavio da su dalekodometne raketne i topničke jedinice zauzele borbene položaje te da su naciljale američke vojne baze na otoku Guamu, Havajima i na kopnu SAD-a, javlja Russia Today.

- Od ovog trenutka, Vrhovna komanda Korejske narodne armije stavit će u borbeni položaj broj jedan sve terenske topničke jedinice, uključujući dalekodometne topničke jedinice strateških raketnih jedinica koje će naciljati sve neprijateljske objekte u američkim bazama na kopnu SAD-a, Havajima i Guamu, objavila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Sjeverna Koreja ranije je prijetila nuklearnim napadima na SAD i Južnu Koreju. Vojni stručnjaci vjeruju da su to bile prazne prijetnje, jer Sjevernu Koreju dijeli nekoliko godina od izgradnje nuklearne bojne glave ili projektila koji bi bili sposobni doseći kopneno SAD-a.

Pjongjang prijeti sve agresivnije od kada je Vijeće sigurnosti UN izdalo novi krug sankcija za Sjevernu Koreju nakon trećeg nuklearnog testa kojeg su izveli u veljači. Izolirana nacija kaže kako treba nuklearnu snagu kako bi zaštitila svoj suverenitet od južnog susjeda i SAD-a.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka