Menu

Žena opečena nakon što su joj se tijekom leta zapalile slušalice

Žena opečena nakon što su joj se tijekom leta zapalile slušalice

AUSTRALSKE vlasti upozoravaju na opasnost korištenja uređaja s litijskim baterijama rijekom letova. Upozorenje dolazi nakon što su se jednoj putnici tijekom leta na relaciji Peking-Melbourne zapalile slušalice.

Probudio je zvuk eksplozije

Spavala je kada ju je probudio zvuk eksplozije, a potom je primijetila kako joj iz slušačica frcaju iskre te kako se tope. Stvarao se mali plamen, a ona je završila s licem crnim od eksplozije i plikovima na rukama.

Putnice nije imenovana, ali je australskim vlastima rekla kako je u tom trenutku slušala glazbu.

"Okrenula sam se i osjetila sam kako slušalice gore pa sam ih zgrabila i bacila ih na pod. Iz njih su frcale iskre i stvarao se mali plamen," rekla je putnica.

Osoblje na letu je pomoglo i ugasilo zapaljene slušalice kantom vode, a do tada je plamen zahvatio bateriju koja se zapalila i otopila dio mobitela.

Nije imenovana marka uređaja

Vlasti u izvješću nisu imenovale vrstu slušalica i marku mobitela, nego su samo naveli kako je do incidenta došlo zbog litijske baterije u uređaju te su još jednom upozorili na moguće probleme koje takvi uređaji predstavljaju na letu.

Tako je prošle godine zaustavljen let iz Sydneya kada je iz ručne prtljage jednog putnika primijećen dim. Ispostavilo se da se litijska baterija mobitela zapalila u prtljazi.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka