Menu

Obrat u slučaju otete 'Maddie': Radnik prikrivao istinu?!

Obrat u slučaju otete 'Maddie': Radnik prikrivao istinu?!

Vjeruje se kako radnik koji je ispitan drugi dan nakon nestanka Maddie McCann posjeduje ključne informacije koje bi mogle pomoći u potrazi.

Britanski su istražitelji dobili zeleno svjetlo za nastavak istrage, a spomenuti radnik našao se u ulozi glavnog svjedoka, piše The Sun.

Riječ je o zaposleniku koji je u vrijeme otmice bio zaposlen u portugalskom odmorištu Praia de Luz, 2007. godine, gdje je obitelj McCann bila smještena.

Policija vjeruje kako je iz nepoznatih razloga prikrivao istinu, no ne aludira na to da je on Maddien otmičar.

Sumnje u neistinit iskaz pojavile su se nakon što je privatni istražitelj Mark Williams-Thomas iznio potpuno novu teoriju o nestanku.

On tvrdi kako je moguće da je malena Maddie ustala iz kreveta i otišla tražiti svoje roditelje, što je u suprotnosti s dosadašnjom pretpostavkom kako je oteta u apartmanu.

Njezini su roditelji, naime, bili na večeri s prijateljima u odmorištu u kojem su odsjeli. Restoran je bio blizu soba u kojima su ostavili djecu da spavaju, a roditelji tvrde i da su svako malo išli provjeriti kako su djeca. 

– Moguće je da se Maddie probudila i otišla tražiti roditelje jer je znala da su u baru. Morala je proći kroz prostorije apartmana i izići na javnu cestu da bi se vratila u bar – rekao je Mark Williams-Thomas, dodajući kako je opće poznata činjenica da su vrata apartmana bila labava i da ih je curica mogla otvoriti.

Ovo je sasvim nova teorija jer se dosad vjerovalo da je curica oteta u apartmanu dok je spavala. Ako je izašla iz apartmana, moguće je da je oteta na cesti.

Istražitelji vjeruju da je curicu otela europska banda trgovaca ljudima, a Kate i Gerry, roditelji nestale, vjeruju da će je pronaći živu. Početkom svibnja 2007. kada je nestala, Maddie je imala nepune 4 godine.

Britanski mediji donijeli su informaciju o portugalskom svjedoku dan nakon što su vodeći istražitelji slučaja dobili dodatnih 85 000 funti za troškove istrage, čime su je produžili do rujna ove godine. U istrazi je već potrošeno više od 11 milijuna funti, što je oko 100 milijuna kuna.

Sve je više onih koji ne podržavaju nastavak istrage i ulaganje dodatnih sredstava, a umirovljeni detektivi koji su radili na slučaju Piers Morgan, Sue Hill i Graham Hill, gostujući u emisiji Good Morning Britain, složili su se da je vrijeme da se ''sentimentalnost ostavi po strani'' te da je u slučaj već i previše uloženo.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka