Menu

OVO LJETO NEMA MILOSTI, EVO ŠTO NAS ČEKA DO KRAJA KOLOVOZA: ‘Imat ćemo otprilike 48 sati predaha od vrućina’

OVO LJETO NEMA MILOSTI, EVO ŠTO NAS ČEKA DO KRAJA KOLOVOZA: ‘Imat ćemo otprilike 48 sati predaha od vrućina’

Toplinski val koji već danima prži Hrvatsku na kratko je prekinulo nedjeljno olujno nevrijeme koje je pogodilo velik dio zemlje i spustilo temperaturu za nekoliko stupnjeva. Jučerašnji je dan bio nešto lakši za podnijeti, no nastavak tjedna, ali i mjeseca, ne donosi osvježenje.

Olujno nevrijeme najviše je pogodilo Istru. Osvježenje je dobro došlo, no neće potrajati. Do kraja kolovoza nastavit će se iznadprosječno tople temperature koje se neće često spuštati ispod 35 stupnjeva.

Meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar prognozirala je kako će ljeto trajati dugo te da ćemo se i u rujnu vjerojatno moći kupati u moru.
Osvježenje neće potrajati

‘Imat ćemo otprilike 48 sati predaha od vrućina. Noć pred nama bit će ugodna, u većini krajeva dobro će se spavati, a već sutra poslijepodne osjetit ćemo novo zatopljenje, ali i izraženiji pad tlaka zraka pred još jedan val vrućine. Vrhunac će biti u četvrtak, kada će se u mnogim kopnenim mjestima mjeriti temperature više od neugodnih 37 stupnjeva. Najtopliji će ponovno biti gradovi u Zagori te neki od najvećih gradova sjeverne Hrvatske. Uz to što će biti malo umjereniji od prethodnoga, ovaj će toplinski val i kraće trajati, već u petak osvježenje stiže u zapadni dio zemlje, a u subotu i u Slavoniju’, prognozirala je meteorologinja.

Sljedećih dana će Dalmacija ponovno biti najtopliji dio zemlje, a temperatura će nastaviti rasti. Najtoplije će biti u četvrtak, a puno ugodnije neće biti ni u petak. Tek tada će stići osvježenje koje će se osjetiti sve do juga, prognozira Mazzocco Drvar.
Do kraja kolovoza iznadprosječno toplo

Upravo kraj ovog tjedna bit će najsvježiji dio kolovoza. Već u drugoj polovici mjeseca vratit će se vrućine, a vrhunac će slijediti između 21. i 28. kolovoza kada će se temperature ponovno kretati oko 35 stupnjeva.

‘Nakon toga slijedi smiraj ljeta, ali polagani. I u rujnu će još biti osjetno toplije od prosjeka, a s obzirom na to koliko je more sada toplo, mislim da ćemo se moći kupati i u prvom dijelu jeseni’, zaključila je meteorologinja.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka