Menu

Sarajevo ne može zaustaviti izgradnju Pelješkog mosta, naknada je previsoka

Sarajevo ne može zaustaviti izgradnju Pelješkog mosta, naknada je previsoka

Srbija, BiH, Makedonija i Crna Gora dogovorile su zajedničke mjere kojima će uzvratiti na povećane pristojbe i stroži nadzor pri uvozu voća i povrća u Hrvatsku. Na pitanje može li se naći prihvatljivo rješenje za sve, premijer Hrvatske Andrej Plenković je u intervju Hrvatskoj televiziji odgovorio je kako će se zasigurno  takvo rješenje naći, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Procjena o naknadi koja se plaća za inspekcijski nalog bila je previsoka. Ministar Tolušić dobio je nalog da u najbržem roku pronađe rješenje koje će spriječiti taj problem, u skladu s međunarodnim ugovorima, kao i bilo kakvu raspravu o trgovinskom ratu. Želimo da se naša poljoprivredna proizvodnja potiče svim mjerama, no ima i drugih načina kojima je Vlada može zaštititi. Još ovog tjedna očekujem da se pronađe rješenje, kazao je Plenković.

Kazao je i kako Sarajevo ne može zaustaviti gradnju Pelješkog mosta

-Imali smo nedavno zajedničku sjednicu vlada, tema Pelješkog mosta dobro je razrađena, prvi razgovori vođeni su još prije desetak godina. Tehničke karakteristike mosta zadovoljavaju najviše standarde i neće ugroziti prolazak brodova prema Neumu. Poruka je jasna – dijalog s BiH da, i nastavak izgradnje Pelješkog mosta uz 357 milijuna eura nepovratnih sredstava iz europskih fondova – što prije, rekao je Plenković.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka