Menu

Na HRT-u greškom pročitali čestitku za dan NDH!

Na HRT-u greškom pročitali čestitku za dan NDH!

Voditelji HRT-ove emisije "Dobro jutro Hrvatska" slučajno su, zbog vlastite nepažnje, čestitali gledateljima 10. travnja, dan zločinačke Nezavisne Države Hrvatske (NDH).

Do incidenta je došlo kada su voditelji oko 7:40 sati čitali komentare gledatelja na društvenim mrežama. Prva dva komentara bili su pozdravi ekipi emisije i gledateljima, a treći komentar glasio je ovako: "Evo jedan lipi pozdrav uredništvu ove emisije, a svim Hrvatima/cama sretan i veseo 10-ti travnja".

Nakon što je pročitala taj komentar, voditeljica Melita Hrengek je rekla: "To je možda vezano uz ono tko je sve rođen 10. travnja".  I nastavila emisiju u jednako ležernom i opuštenom tonu kao i do tada. Naime, ranije u emisiji TV Kalendar je najavljen sljedećim riječima: "Mnoge slavne osobe su rođene na današnji dan, na 10. travnja. Uz Slavoljuba Penkalu tu je i naša velika književnica i pjesnikinja Vesna Parun, zatim naš dragi kolega proslavljeni tv redatelj Anton Marti po kojem je jedan od naših studija na Hrvatskoj televiziji dobio ime. Pa tu je još i Pulitzer i puno, puno još ljudi... Pogledajte TV Kalendar".

HRT: Ne želimo biti do besmisla opterećeni bilo čijim povijesnim, političkim ili bilo kakvim drugim konstrukcijama

Iz Ureda za odnose s javnošću HRT-a smatraju da se nije dogodilo ništa posebno dramatično. Poručuju da su u emisijama koje u eter puštaju komentare gledatelja ponekad moguće neželjene situacije, ali vjeruju da je voditeljica emisije "Dobro jutro Hrvatska" idealno odreagirala.

"Smatramo da se u današnjoj emisiji nije dogodilo ništa dramatično. U eter emisije uživo se 'provukao' jedan neprimjeren komentar gledatelja. Budući da se radi o interaktivnoj emisiji, koja u eter svakodnevno pušta mišljenja i komentare gledatelja, ponekad su moguće i neželjene situacije. Voditeljica je ignoriranjem komentara gledatelja, odreagirala idealno za taj tip emisije.

Smatramo da ova konkretna situacija ni po čemu ne zaslužuje dodatnu pažnju, da ne promiče niti odražava nikakav neprimjeren ili neprihvatljiv stav emisije, redakcije ili HRT-a, te da se u konkretnom slučaju radi o konstruiranju afere. U emisiji 'Dobro jutro Hrvatska', imamo dobre namjere, a to već 20 godina prepoznaju i naši gledatelji. Nismo i ne želimo biti do besmisla opterećeni bilo čijim mogućim povijesnim, političkim ili bilo kakvim drugim konstrukcijama.
 
S obzirom na sve navedeno, svaku konstruktivnu kritiku cijenimo, prihvaćamo i uvažavamo, međutim u govornoj emisiji, koja se emitira uživo ne želimo do besmisla analizirati svaku izgovorenu riječ i njezinu moguću zlonamjernu interpretaciju".

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka