Menu

Veleposlanik SAD-a fanovima: Prestanite skidati Igru prijestolja

Veleposlanik SAD-a fanovima: Prestanite skidati Igru prijestolja

Američki veleposlanik u Australiji Jeffrey L. Bleich pozvao je gledatelje Igre prijestolja da prestanu nezakonito skidati epizode te HBO-ove hit-serije, piše Time. Bleichov poziv na Facebooku došao je na 17. UN-ov Svjetski dan knjige i zaštite autorskih prava.

Bleich se pozvao na podatke stranice TorrentFreak, prema kojima je Igra prijestolja u 2012. godini bila serija s najviše nezakonitih skidanja. Jedna je epizoda lani putem torrenta skinuta 4,280,000 puta, što je gotovo jednako broju gledatelja koji su epizodu legalno gledal, naglasio je.

"Drugim riječima, oko polovice gledatelja te epizode ukralo je program od HBO-a", napisao je Bleich. Upravo su australski gledatelji među onima koji najviše skidaju seriju.

HBO je dosad tolerirao nezakonito skidanje Igre prijestolja, a predsjednik programa Michael Lombardo u prosincu je rekao kako to dolazi s popularnošću.

- Vjerojatno ovo ne bih trebao reći, ali to je neka vrsta komplimeta. Potražnja postoji, a definitivno nije negativno utjecalo na prodaju DVD-a. Piratstvo je nešto što dolazi uz ogromnu popularnost - rekao je Lombardo.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka