Menu

Interpol spasio 50 zlostavljane djece

Interpol spasio 50 zlostavljane djece
Pedesetero djece spašeno je od zlostavljanja u međunarodnoj istrazi protiv jednog tajnog portala posvećenog zlostavljanju djece, objavio je u četvrtak Interpol.
Interpolovi istražitelji naišli su na fotografije zlostavljanja 11 dječaka početkom 2017. tijekom rutinskog praćenja tajnih internetskih stranica, tzv. darkneta. Istražitelji su im ušli u trag na osnovi njihovih fizičkih karakteristika, kao i zlostavljaču i to u Tajlandu, gdje su ga identificirali kao glavnog administratora stranice. Drugi administrator je uhićen u Australiji, a policija je na njegovim uređajima pronašla tisuće fotografija snimljenih u Tajlandu i u Australiji.
U istrazi su sudjelovale vlasti iz Australije, Bugarske, Novog Zelanda i SAD-a Glavni administrator stranice dobio je prošle godine u Tajlandu 146 godina zatvora zbog silovanja djece, krijumčarenja ljudima i zlostavljanja. Njegov suradnik je dobio 36 godina. Administrator u Australiji dobio je prošli tjedan 40 godina i tri mjeseca zatvora.
Interpol još nastoji identificirati 100 djece za koju smatra da su bila zlostavljanja. Istraga će potrajati nekoliko godina.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka