Menu

Imate plijesan na zidu? Ovo nikako ne biste smjeli raditi

Imate plijesan na zidu? Ovo nikako ne biste smjeli raditi

S raznolikom ponudom proizvoda na tržištu, čini se kako čišćenje nikada nije bilo lakše. Ipak, nije sve u tome da samo uzmemo krpu u ruku i sredstvo za čišćenje i krenemo u borbu.

Stručnjaci upozoravaju kako neke pogreške tijekom čišćenja možemo "platiti zdravljem". Primjerice, ako imate plijesan na zidovima. Ono što nikako ne biste smjeli napraviti je trljati zid na kojem su se pojavile ružne, crne mrlje, upozorava stručnjakinja za čišćenje i vlasnica tvrtke Fantastic Services, Ralitsa Prodanova za Mirror.

"Crna plijesan, uzrokovana vlagom, ružna je pojava i primamljivo je pokušati je i očistiti. No, to bi moglo uzrokovati respiratorne probleme - pa čak i halucinacije.

Plijesan koja se razvija na vlažnim zidovima može biti vrlo toksična. Ako trljate zid s plijesni, njene spore se mogu lako proširiti po zraku, poput virusa.

" Ovo je najčešća vrsta plijesni koja se pojavljuje u našim domovima, a može uzrokovati probleme s respiratornim sustavom, iritacijom kože, osjećaj umora i mučninu. U nekim slučajevima čak i halucinacije. Kako biste je se riješili, uvijek nositi zaštitnu masku prilikom čišćenja plijesni sa zida, gumene rukavice i zaštitne naočale. Ulijte varikinu u bocu sa sprej raspršivačem i ostavite da izbjeljivač djeluje oko pola sata. Držite pritom sve prozore otvorene.

Nakon pola sata, površinu isperite.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka