Menu

Djeca razvila sindrom vukodlaka nakon što su popila kontaminirani lijek

Djeca razvila sindrom vukodlaka nakon što su popila kontaminirani lijek
Šesnaestoro djece razvilo je tzv. sindrom vukodlaka nakon što su uzeli kontaminirani lijek tijekom godišnjeg odmora u Španjolskoj, piše Daily Mail.
Sindrom vukodlaka je poremećaj zbog kojeg je tijelo i lice oboljelog potpuno prekriveno dlakama. Djeci su nekontrolirano počele rasti dlake po cijelom tijelu nakon što su uzeli kontaminirani omeprazole, lijek koji se koristi za smirenje želuca i protiv mučnine.
Španjolska agencija za lijekove i medicinske proizvode naredila je povlačenje serije lijeka kojeg je proizvela tvrtka Farma-Química Sur SL iz Malage. Anonimni izvori kazali su lokalnim medijima kako je primijećeno kako se dlakavost smanjila kada su djece prestala uzimati kontaminirani lijek.
Dužnosnici vjeruju kako bi se kontaminirani lijek protiv mučnine još uvijek mogao naći u ljekarnama diljem Andaluzije. Farma-Química Sur SL ostala je bez svoje dozvole i ne smije proizvoditi, uvoziti ili distribuirati lijekove.
Utvrđeno je kako farmaceutska kompanija ima dobavljača iz Indije, te se vjeruje kako je do kontaminacije došlo upravo tamo.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka