Menu

Dva najveća japanska proizvođača automobila s tržišta povlače više od šest milijuna vozila

Dva najveća japanska proizvođača automobila s tržišta povlače više od šest milijuna vozila

Dva najveća japanska proizvođača automobila, Toyota i Honda, s tržišta povlače više od šest milijuna automobila zbog otkrivenih sigurnosnih propusta.

 

Toyota je priopćila da će povući 3,4 milijuna vozila, od kojih je njih čak 2,9 milijuna nalazi u Americi, dok je Honda objavila da povlači 2,7 milijuna automobila, također najviše sa američkog tržišta. No, još uvijek nije poznato jesu li iste nepravilnosti pronađene i na automobilima na europskom tržištu.

Među modelima koji će Toyota povući nalaze se Corolla, Corolla Matrix, Avalon i Avalon HV koji su proizvedeni između 2010. i 2019. godine. U slučaju Honde, riječ je o modelima Acure proizvedenim između 1996. i 2003. godine.

Kako navodi CNN, spomenuta vozila mogla bi imati neispravnu elektroničku upravljačku jedinicu (ECU) koja bi trebala pomoći u zaštiti putnika pri sudaru. Ovaj bi uređaj trebao komunicirati sa senzorima u automobilu i pomoći pri aktivaciji zračnih jastuka i zatezača sigurnosnih pojaseva.

Honda također poziva vlasnike automobila da se prijave na pregled, iako postoji velika šansa da im servisi neće moći puno pomoći. Zbog nedostatka alternativnih rezervnih dijelova, iz Honde poručuju da neće moći započeti s popravcima još najmanje godinu dana, prenosi Jutarnji list.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka