Menu

(VIDEO) Policajac u Srbiji namlatio čovjeka zbog zabrane kretanja?

(VIDEO) Policajac u Srbiji namlatio čovjeka zbog zabrane kretanja?

Na snimci iz Beograda vidi se kako policajac pet puta udara čovjeka koji sjedi na zadnjem sjedištu policijskog auta. N1 piše kako se radi o muškarcu (43) koji je prekršio zabranu kretanja

 

Ovo nije slika policije kakvu želimo. Tražio sam sektor unutarnje kontrole da detaljno ispita postupanje policajca, napisao je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, nakon što se društvenim mrežama proširila snimka iz Beograda.

U Srbiji je na snazi policijski sat, zabrana kretanja uvedena kao mjera za suzbijanje širenja korona virusa.

Na snimci se vidi kako policajac pet puta udara čovjeka koji sjedi na zadnjem sjedištu policijskog auta. Neki srpski portali koji su prenijeli video tvrde da je muškarac priveden jer je kršio zabranju kretanja.

Naravno, to ne znači da ga policajac smije šamarati, pogotovo ne u situaciji u kojoj se čini kako muškarac ni na koji način ne ugrožava policajca i njegovog kolegu koji sve promatra sa strane.

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Dragan Kujundžić izjavio je da će se detaljno ispitati postupanje policijskog službenika prema muškarcu (43) koji je uhićen na Vračaru jer je prekršio meru zabrane kretanja, objavio je N1.

Ok prekršio je zabranu kretanja tokom policijskog časa, po zakonu ide privodjenje, da li su morali da ga šamaraju?!?! @NesaStefanovic sram te bilo. Šta radite ovo narodu?! Da li je ovo zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje vezanog lica?! Užas. pic.twitter.com/YT72lcMmqI

— Vladimir Savic PZBS (@vladimir_pzbs) April 15, 2020

Dnevnik.ba

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka