Menu

Državljani BiH ni uz negativan nalaz na koronavirus do daljnjeg ne mogu u Hrvatsku

Državljani BiH ni uz negativan nalaz na koronavirus do daljnjeg ne mogu u Hrvatsku

Načelnik Uprave Granične policije Republike Hrvatske Ivan Ničeno danas je na videokonferenciji direktora graničnih policija zemalja EU te BiH i Srbije poručio da ulazak u Hrvatsku neće biti moguć stranim državljanima ni uz potvrdu negativnog testa na koronavirus, saznaje Klix.ba.

Ničeno je time opovrgnuo najavu Alemke Markotić, direktorice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, koja je nedavno kazala da sve osobe koje žele ući u Hrvatsku od sada će morati imati potvrdu da su testirani na koronavirus i da test ne smije biti stariji od 24 sata.

Savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffman koji je bio sudionik današnjeg sastanka je pitao Ničena da li će državljani trećih zemalja, odnosno onih koje nisu članice EU, moći ući u Hrvatsku sa putnim ispravama i potvrdom o negativnom testu na koronavirus.

Na to je dobio odgovor da i dalje ostaje na snazi odluka o zabrani ulaska državljanima BiH u Hrvatsku, osim za one koji imaju stalno mjesto prebivališta u Hrvatskoj ili imaju državljanstvo RH ili se nalaze u tranzitu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka