Menu

Nova eksplozija u samom centru Zagreba: Nema ozlijeđenih, policija pregledava snimke nadzornih kamera

Nova eksplozija u samom centru Zagreba: Nema ozlijeđenih, policija pregledava snimke nadzornih kamera

U centru Zagreba je noćas oko 02:30 odjeknula još jedna eksplozija. Kakvo je stanje trenutno na Trgu možete pratiti putem live kamera, na Trgu se nalazi nekoliko policijskh vozila, ljudi normalno prolaze, i sve veća gužva se stvara.

Za sada je poznato da se radilo o manjoj eksplozivnoj reakciji koja je odjeknula na Trgu bana Josipa Jelačića. Policija potvrđuje kako nema ozlijeđenih, niti materijalne štete. Njihovi djelatnici su na terenu, kao i predstavnik državnog odvjetništva, kako bi se što prije razjasnile okolnosti ovog slučaja. Naprava je postavljena sa sjeverne strane spomenika banu Jelačiću, a prema neslužbenim informacijama radi se jačem pirotehničkom sredstvu.

Naprava je postavljena svega tri metra od spomenika bana Jelačića, a policija je ogradila cijelo to područje. Na terenu su i pirotehničari te vatrogasci, a tramvajski promet se odvija bez problema. Svjedoci kažu kako se čula jaka eskplozija i kako se sve zatreslo, ali nisu u strahu jer vjeruju kako se radi samo o "neslanoj šali nekog provokatora". Zagrebačka policija pregledava snimke nadzornih kamera postavljenih na središnjem gradskom trgu.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama dobio je dojavu o eksploziji na Trgu bana Jelačića sa sjeverne strane spomenika jutros u 5.13 minuta. "Prilikom eksplozije došlo je samo do manje materijalne štete, oštećena je samo jedna ploča. Ured za upravljanje u hitnim situacijama stavio je snimke trga PU Zagrebačkoj na raspolaganje. Kad se završi istraga znati će se o kakvoj se eksplozivnoj napravi radilo.", priopćili su iz Ureda.

"Policijska uprava zagrebačka će izvijestiti o ovom noćašnjem događaju. Ja bih se klonio bilo kakvih govora o tome da je riječ o terorističkom napadu ili slično, budući da je oštećena jedna ploča, pričekajmo što će policija reći. Ne mogu ništa povezivati, kad još nije ni policija povezala", komentirao je danas ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić novu eskploziju.

Podsjetimo, ovo je već treća eksplozija u Zagrebu u posljednja dva tjedna. Zagreb su ranije pogodile dvije snažne eksplozije, prva u srijedu, 9. siječnja u Podsusedu, a druga 11. siječnja na autobusnoj stanici na Aleji Bologne. U drugoj eksploziji ozlijeđen je 53-godišnji Vojislav Blažević. On je ujedno i osumnjičeni za postavljanje eksplozivnih naprava, a vjeruje se da je ozlijeđen upravo tijekom postavljanja bombe na autobusnoj stanici u Stenjevcu.

Policija poziva građane: Javite se ako ste bilo što čuli ili vidjeli!

Načelnik PU zagrebačke obratio se u 11 sati javnosti s detaljima oko eksplozije.

"Jutros oko 2.25 sati u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića nasuprot broja 6 došlo je do eksplozije jednog eksplozivnog sredstva. Razbijeno je jedno staklo, a drugih oštećenja nema te nitko nije ozlijeđen. Očevid je trenutno u tijeku, nemamo osumnjičenih, u fazi smo izuzimanja i pregledavanja svih dostupnih snimki", rekao je načelnik PU zagrebačke Goran Burušić

Burušić je dodao kako su građani sami dojavili eksploziju, ali policija je imala prvu informaciju jer je u toj zoni bila policijska ophodnja koja je čula eksploziju.

Iz policije su zamolili sve građane koji su bilo što čuli, vidjeli ili mogu povezati s eksplozijom da se jave policiji. Svaku informaciju će istražiti.

"Izuzeti su svi fragmenti i svi dokazi, trenutno su na vještačenju", kazao je Burušić.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka