Menu

SAD: Počela mećava 'povijesnih razmjera'!

SAD: Počela mećava 'povijesnih razmjera'!

Očekuje se da će u nekim dijelovima sjeveroistoka pasti i 70 centimetara snijega. U skladu s tim, vlasti u New Yorku osigurale su za ovu vremensku nepogodu zalihe soli kojima će posipati ceste, javlja AP. Gradonačelnik Michael Bloomberg potvrdio je da je osigurano 250.000 tona soli.

Stanovnici Massachusettsa jučer su se opskrbljivali namirnicama. Stanovnica Susan Lichtenstein prisjetila se oluje iz 1978. godine. 'Ovo je panično kupovanje. Kruh, mlijeko, lopata u slučaju da se naša stara slomi', rekla je Susan dok je bila u redu na blagajni jednog trgovačkog centra.

Za sada je otkazano 3.000 letova, javlja WTPV. Čak i prije nego je pala prva pahulja snijega, službenici zračnih luka upozoravali su putnike na moguća kašnjenja, pa i otkazivanja letova. 'Bit će značajan broj otkazanih letova. Savjetujemo ljudima koji su rezervirali letove za petak i subotu, da nazovu zračnu luku i provjere je li let otkazan i prije nego izađu iz kuće', rekao je još jučer Ed Freni, MassPort direktor avijacije.

Na području New Englanda zatvorene su škole. Ondje se očekuje jedna od deset najvećih snježnih oluja koje su se ikada dogodile na tom području. Navodno bi ondje moglo pasti i više od 70 centimetara snijega.

Snijeg je počeo padati u petak u ujutro, a prava mećava se očekuje tek u subotu navečer. Vjetar bi mogao puhati brzinom od 105 kilometara na sat.

Vjeruje se da će oluja izazvati prekide struje i prometni kaos kada stigne s područja Velikih jezera i donose mećavu u dijelove Nove Engleske kasnije tijekom dana. Vrhunac se očekuje u subotu ujutro po mjesnom vremenu istočno od Cape Coda.

U Bostonu su već zatvorene škole, a očekuje se da će snažni vjetrovi donijeti još obilniji snijeg, a na nekim područjima moglo bi ga napadati do 60 centimetara.

Gradonačelnik Bostona Thomas Menino pozvao je poslodavce da razmisle o tome da dopuste zaposlenicima da ostanu kod kuće kako bi smanjili rizik da ostanu zarobljeni u prometu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka