Menu

Papa objavio odlazak pa grom pogodio Baziliku svetog Petra

Papa objavio odlazak pa grom pogodio Baziliku svetog Petra

600 godina ni jedan Papa nije odustajao od svoje službe, a sada kada je to učinio jedan i to dobrovoljno grom je udario u baziliku. Očito nekome gore se nije svidio potez Benedikta XVI.

Grom je stvarno udario u kupolu svetog Petra na dan odustajanja Benedikta XVI. od Petrove stolice. Papina ostavka nije bio samo "grom iz vedra neba“, kako je kazao kardinal Angelo Sodano, već pravi koji se sručio na simbol kršćanstva.

Fotograf talijanske novinske agencije Ansa, Fabrizio De Meo, uspio je "uhvatiti" taj trenutak udarca groma u kupolu Bazilike svetog Petra. Dakako, oko toga prirodnog fenomena stvarat će se natprirodna tumačenja. Evo, 600 godina ni jedan Papa nije odustajao od svoje službe, a sada kada je to učinio jedan i to dobrovoljno grom je udario u baziliku. Očito nekome gore se nije svidio potez Benedikta XVI.

Jučer je svijet, i posebno Vatikan te Katoličku crkvu, šokirala i iznenadila odluka pape da se povuče sa svoje pozicije jer osjeća da više nema dovoljno snage za obavljati tu dužnosti. Iako je oluja pogodila Vatikan, to nije spriječilo mnoge ljude da pohitaju na kioske kako bi nabavili specijalno izdanje Vatikanskih novina koje se, naravno, bavilo odlaskom pape sa svoje funkcije na kojoj je bio od 2005. godine. Papa će se i službeno povući 28. veljače u 20 sati, a od tada će početi teći procedura za izbor njegova nasljednika.

Iz Vatikana najavljuju kako bi novog poglavara Katoličke crkve mogli izabrati u ožujku, odnosno do Uskrsa.
Večernji list

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka