Menu

Povučeno Meggleovo, Lidlovo, Dukatovo i Mercatorovo mlijeko

Povučeno Meggleovo, Lidlovo, Dukatovo i Mercatorovo mlijeko

Rezultati analize pokazali su kako je u četiri uzorka mlijeka od ukupno 12 uzetih s polica pronađena nedozvoljena razina aflatoksina M1.

Ministarstvo poljoprivrede navodi kako se radi se o trajnom mlijeku Meggle s 2,8 posto mliječne masti, proizvedenom u Hrvatskoj te trajnom mlijeku Mercator s 2,8 posto mliječne masti i trajnom mlijeku Lidl s 2,8 posto mliječne masti, proizvedenima u BiH.

Uz navedena mlijeka, nedopuštena količina aflatoksina pronađena je i u hrvatskom trajnom mlijeku Dukata s 3,8 posto mliječne masti u kojem je nađeno 0,08 mikrograma aflatoksina po kilogramu, piše 24 sata. U Meggle trajnom mlijeku s 2,8 posto mliječne masti razina aflatoksina bila je sedam puta veća od dozvoljene i iznosila 0,3 mikrograma po kilogramu. U Mercatorovom trajnom mlijeku od 2,8 posto mliječne masti bilo je  0,1.5 mikrograma aflatoksina po kilogramu, a u Lidlovom 0,07 mikrograma po kilogramu. Sva navedena mlijeka koja su proizvedena u siječnju ove godine povlače se iz prodaje. Dukatovom mlijeku ponovno će provesti analizu na reprezentativan način kako bi se mogla donijeti ocjena za cijelu seriju, jer je ovaj uzorak bio premali, navodi 24 sata. 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka