Menu

Wall Street: Cijene dionica drugi dan zaredom ruše sve rekorde

Wall Street: Cijene dionica drugi dan zaredom ruše sve rekorde

Nakon dostignutog rekordna u utorak, jučer je Dow Jones indeks na Wall Street dosegnuo novu najvišu razinu u povijesti, javlja Reuters. Posljedica je to objavljenog izvješća ADP-a, najveće američke agencije za zapošljavanje, prema kojemu je u veljači u privatnom sektoru otvoreno 198.000 novih radnih mjesta, što je ohrabrilo ulagače.

Dow Jones ojačao je 42 boda, ili 0,30 posto, na 14.296 bodova, a S&P 500 indeks 0,11 posto, na 1.541 bod. Nasdaq indeks oslabio je, pak, 0,05 posto, na 3.222 boda.

Nakon što se dan prije Dow Jones probio iznad rekordnih razina iz 2007. godine, jučer se S&P 500 indeks primaknuo na samo 1,5 posto od najviših razina u povijesti.

Kako se ulagači nadaju ubrzanju rasta američkog gospodarstva, najveći su dobitnici jučer bili rudarski i energetski sektor, koji su najosjetljiviji na gospodarska kretanja.

- Kada dosegnete rekordne razine, logično je pitanje je li tržište precijenjeno. No, ne očekujem korekciju cijena dionica na niže jer su razlozi koji su potaknuli njihov uspon još uvijek prisutni. Tržište bi moglo rasti sve dok ti razlozi ne izblijede“,smatra David Joy, glavni tržišni strateg u tvrtki Ameriprise Financial.

Dodajmo i to da se među gubitnicama jučer našla dionica Microsofta, s padom cijene za oko 1 posto, nakon što je Europska unija izrekla kaznu najvećem svjetskom proizvođaču softvera od oko 730 milijuna dolara jer korisnicima nije pružio mogućnost izbora web browsera.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka