Menu

Poput Lenjina i Ho Ši Mina: Chavezovo tijelo će balzamirati

Poput Lenjina i Ho Ši Mina: Chavezovo tijelo će balzamirati

Državni ispraćaj venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza (58), koji je preminuo u utorak nakon dvogodišnje borbe s rakom, održat će se DANAS u Caracasu.


Državni ispraćaj će biti u 15.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a sve Chavezove pristaše zamoljene su da dođu u odjeći u bojama venezuelanske zastave. Chavezovo tijelo od srijede je izloženo u vojnoj akademiji u Caracasu kako bi mu svi koji to žele mogli odati posljednju počast.
Do novih izbora, koji bi se po ustavu morali održati u roku od 30 dana, zemlju će voditi potpredsjednik Nicolas Maduro.
Posmrtni ostaci Huga Chaveza bit će izloženi 'barem sedam', rekao je privremeni predsjednik Nicolas Maduro. Nakon državnog ispraćaja njegovi će posmrtni ostaci biti izloženi javnosti u jednoj kasarni u Caracasu, javlja Dnevnik.hr.
"Tijelo pokojnog predsjednika Chaveza balzamirat će se kao što je učinjeno s Ho Ši Minom i Lenjinom" dodao je Maduro.
Dosadašnji potpredsjednik Venezuele Nicolas Maduro u petak će položiti zakletvu kao privremeni predsjednik, najavio je šef Nacionalne skupštine Diosdado Cabello. Maduro (50) će nakon smrti predsjednika Huga Chaveza voditi zemlju do predsjedničkih izbora koji, po ustavu, moraju biti sazvani kroz mjesec dana.
"Sazivamo sjednicu u 19.00 sati (23:00 GMT) u svečanom salonu Vojne akademije Nacionalne garde kako bi drug Nicolas Maduro mogao položiti zakletvu kao prijelazni predsjednik. Maduro će sazvati izbore tijekom sljedećih trideset dana u skladu s ustavom", rekao je Cabello, navodi Dnevnik.hr.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka