Menu

Roman Leljak: ‘UDBA nam je ostavila ljudsku pokvarenost i birokraciju koja raste s nepotizmom, to je tumor hrvatskog naroda’

“Uspjelo mi je u četiri knjige, na 1200 stranica popisati sve suradnike Udbe. Njih 62.000! Neki bi rekli, pa i nije tako veliki broj suradnika na dva milijuna Slovenaca. Možda bi se i složio, da ne postoje „Pravila službe UDB-e“ u kojima je jasno zapisano, da mora biti suradnik Udbe materijalno zbrinut. Da mu žena mora biti zaposlena, da djeca moraju imati stipendiju, da i braća i sestre trebaju biti zbrinuti.

Više...

Putin želi vladati do smrti, ali će se možda odlučiti i za nasljednika

Nema nikakve sumnje da Vladimir Putin želi vladati Rusijom sve do smrti. Voli se tvrditi kako on nema političkog nasljednika, odnosno nema dovoljno jake osobe koja bi mogla na isti način rukovoditi sustavom koji danas upravlja Rusijom, a po svojem ga je ukusu oblikovao novi/stari ruski predsjednik. Ipak, iz njegova užeg kruga može se izdvojiti nekoliko imena protiv kojih ne bi imali ništa protiv krugovi moći koji Putina ili podržavaju ili su pod njegovom kontrolom.
Više...