Menu

Danas rasprava o BiH: BiH u društvu Irana, Venezuele, Ukrajine...

Na dnevnome redu današnje sjednice Vijeća za vanjske poslove (FAC) Europske unije naći će se i stanje u BiH, ali i problematični zapadni Balkan te Iran, Ukrajina, Venezuela, piše Večernji list BiH. Sama činjenica da se problemi nastali nakon posljednjih izbora te narušavanje Daytonskog mirovnog sporazuma stavljaju u “društvo” rasprava o uvođenju novih sankcija Iranu zbog nuklearnoga naoružanja, poluratnog stanja u Ukrajini ili, pak, Venezuele, koju su socijalni neredi paralizirali, ne govori uopće afirmativno i o samoj BiH.

Više...

U Bruxellesu opet rasprava o BiH, a u Saboru o statusu bh. Hrvata

Ne posustaju državni vrh i hrvatska diplomacija te predstavnici u europskim institucijama upozoravati na narušavanje Daytonskog mirovnog sporazuma, nametanje političkih predstavnika Hrvatima i destabiliziranje ove zemlje, a u svjetlu te ofenzive početkom prosinca će se ponovno pred Vijećem EU-a na razini ministara vanjskih poslova voditi rasprava i dati smjernice prema ovoj zemlji, zastojima i rješavanju ključnih problema.
Više...

Kako su u Srbiji pokušali Bošnjacima birati predstavnike

Inženjering jednoga naroda u BiH (Bošnjaka) da drugom (Hrvatima) bira predstavnike djelomično se mogao prepoznati i na nedjeljnim izborima u Srbiji. Tamo je blizu pola milijuna birača, pripadnika 22 nacionalne manjine, glasovalo za svoja nacionalna vijeća. Sumnja se kako su Srbi pokušali utjecati na izbor 35 vijećnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Srbije.
Više...