Menu

VIDEO/ TRUMP: Ni jedan Amerikanac nije ozlijeđen u napadu, uvest ćemo nove sankcije Iranu, njihov teror više neće prolaziti

VIDEO/ TRUMP: Ni jedan Amerikanac nije ozlijeđen u napadu, uvest ćemo nove sankcije Iranu, njihov teror više neće prolaziti

Dok god sam predsjednik SAD-a, Iran neće moći imati nuklearno oružje”, zaprijetio je na početku svog obraćanja naciji američki predsjednik Donald Trump, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Obraćaanje predsjednika Trumpa počinje od 32,55 minute.

 

-Niti jedan Amerikanac nije ozlijeđen u napadu. Svi naši vojnici su na sigurnom, a naša baza je pretrpjela male štete. Spremni smo na sve, iako se čini da je Iran spreman na povlačenje, što je dobra stvar za sve umiješane strane i za cijeli svijet”, kazao je Trump.

-Eliminirali smo najvećeg svjetskog terorista, Solejmanija”, dodao je.

-Solejmani je planirao nove napade na SAD, a mi smo ga zaustavili. Trebalo smo ga ubiti odavno. Poslali smo ozbiljnu poruku. SAD će odmah uvesti nove ekonomske sankcije Iranu i one će ostati na snazi sve dok se Iran ne povuče”, najavio je Trump.

“Iran mora prekinuti svoje nuklearne ambicije. Vrijeme je da Europa i Kina postanu svjesne ovoga. Moramo postići dogovor s Iranom kako bi svijet bio sigurnije mjesto. Moramo poslati poruku Iranu, vaša kampanja terora više neće prolaziti”, rekao je. Dodao je da će već danas poslati poruku članicama NATO-a.

Pružili smo im milijarde dolara pomoći, a umjesto da nam kažu “hvala”, oni su vikali “smrt Americi” te stvorili pakao u Jemenu, Iraku i Siriji. Iranski režim je čak i unutar svoje države pobio oko 1500 prosvjednika, a sada taj isti režim nastoji razviti nove projektile”, kazao je Trump.

“Mi smo vodeći proizvođač nafte i plina u svijetu, ne ovisimo o nafti s Bliskog istoka”, zaključio je.

Razlog izvanrednog obraćanja američkog predsjednika bio je napad Irana na američke baze u Iraku. Dvije su baze u kojima se nalaze američke trupe napadnute s više od 12 projektila, potvrdio je Pentagon. Izvori CNN-a javljaju da nema žrtava, dok Iran tvrdi da je ubijeno 80 Amerikanaca. Najmanje 10 balističkih raketa pogodilo je bazu Al Asad, a najmanje dvije balističke rakete pogodile su Erbil, javlja CNN.

Iranska državna televizija poručila je da je riječ o odmazdi za ubojstvo generala Kasima Sulejmanija. Državna televizija je navela da su baze pogođene raketama zemlja-zemlja. Iranska agencija Fars objavila je snimku na kojoj se iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei obraća većem broju ljudi i govori kako SAD može nauditi Iranu, ali da će sam sebi nauditi puno više.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka