Menu

SEEHOFER: Hrvatska policija ispravno štiti granicu

SEEHOFER: Hrvatska policija ispravno štiti granicu

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer rekao je u Zagrebu kako Hrvatska ispravno štiti granicu te da nema prigovore na postupanje hrvatske policije prema migrantima.

Na pitanje novinara smatra li da Hrvatska na odgovarajući način čuva vanjsku granicu EU-a, u svjetlu kritika nevladinih organizacija o prekomjernom korištenju sile prema migrantima, Seehofer je odgovorio potvrdno. “Smatram da da”, rekao je ministar unutarnjih i domovinskih poslova i graditeljstva Njemačke na konferenciji za medije s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem nakon bilateralnog sastanka.

“Nemam nikakve kritike koje bih mogao uputiti na račun rada policije u Hrvatskoj i drugih službi sigurnosti”, rekao je.

Seehofer, bivši predsjednik Kršćansko-socijalne unije i premijer Bavarske, bio je oštar kritičar politike otvorenih vrata prema migrantima kancelarke Angele Merkel na vrhuncu migrantske krize.

“Kada se radi o zaštiti države, građana i sigurnosti, onda je potrebna jaka država koja će se potruditi da imamo vladavinu prava. Tako je to i u Njemačkoj, a to je zadaća ministara unutarnjih poslova”, zaključio je Seehofer.

“Stopostotno se slažemo”

Seehofer je istaknuo kako se stopostotno složio s Božinovićem po pitanju prioriteta i analiza o sigurnosnim pitanjima i migracijama.

“To će još dugo biti teme kojima ćemo biti zaokupljeni”, kazao je Seehofer i dodao kako će Njemačka pomagati koliko može Hrvatskoj u zaštiti vanjskih granica EU-a.

U tom je kontekstu Njemačka Hrvatskoj donirala deset termovizijskih kamera za nadzor graničnog prostora koje su poslije konferencije zajedno razgledali Seehofer i Božinović.

Božinović se zahvalio Seehoferu na donaciji te je rekao kako je “Njemačka oduvijek pomagala” Hrvatskoj.

Božinović je istaknuo kako će sa Seehoferom surađivati u “borbi protiv krijumčarskih mreža” te da su se složili da EU mora više pomoći “grčkim prijateljima” koji su “prva vrata ilegalnih i svih drugih migracija s područja Bliskog istoka prema Europi”.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka