Menu

Hahn pozvao zemlje jugoistočne Europe da nastave s reformama kako bi njihovi napori bili valorizirani

Hahn pozvao zemlje jugoistočne Europe da nastave s reformama kako bi njihovi napori bili valorizirani

Austrijanac Johannes Hahn (62), povjerenik Europske komisije za proračun i administraciju. Važan je to posao za uglađenog Bečanina i uvjerenog Europljanina koji je već ozbiljni politički veteran u Bruxellesu. Hahn je i odličan poznavatelj zapadnog Balkana.

Komentirajući tvrdnje da će proces proširenja EU biti usporen na dulje vrijeme, Hahn je u intervjuu magazinu Express rekao da se događa upravo suprotan proces te ohrabrio lidere zemalja regije jugoistočne Europe pozvavši ih da predano rade na reformama kako bi se njihov napor adekvatno valorizirao.

– Potpuno suprotno! Već prošlog mjeseca Vijeće je odlučilo otvoriti pristupne pregovore s Albanijom i Sjevernom Makedonijom unatoč krizi s korona virusom. Reprogramiranjem financijskih sredstava i dodatnim mjerama, poput ukidanja zabrane na izvoz medicinskih proizvoda, jasno pokazujemo kako zapadni Balkan pripada Europi. Stoga poručujem našim prijateljima s Balkana da nastave s reformama na njihovu putu prema EU – njihovi napori bit će priznati. Integracija zapadnog Balkana u EU je proces koji se zasniva na zaslugama i kao takav je u istinskom interesu EUa. Radi se o ‘izvozu stabilnosti umjesto uvoza nestabilnosti’, rekao je Hahn//

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka