Menu

PLENKOVIĆ: Neprihvatljivo je da jedan narod drugome bira člana Predsjedništva; inzistirat ćemo na izmjeni Izbornog zakona BiH

PLENKOVIĆ: Neprihvatljivo je da jedan narod drugome bira člana Predsjedništva; inzistirat ćemo na izmjeni Izbornog zakona BiH

Hrvatski premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade RH komentirao je sastanak koji je u ponedjeljak imao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegoviće, koji su i članovi Kolegija Doma naroda Parlamenta BiH.

Imali smo i posjet zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, podsjetio je Plenković.

“Poruka Hrvatske je da je prije svega na institucijama i strankama u BiH da se dogovaraju o funkcioniranju institucija i zakona, prije svega mislim na Izborni zakon”, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer ponovno je istaknuo kako će Hrvatska inzistirati na izmjenama Izbornog zakona BiH kako se više ne bi moglo događati da većinski bošnjački narod nameće političke predstavnike Hrvata.

“Naš stav je jasan. Nije dobro da se, prema postojećim propisima, događaju situacije u kojim jedan konstitutivan narod bira drugom konstitutivnom narodu primjerice člana predsjedništva. Ta činjenica je nešto što je neprihvatljivo i ne pridonosi normalnom funkcioniraju i na tome ćemo i inzistirati”, rekao je Plenković i dodao da je BiH prijateljska zemlja te će se nastaviti jačati trgovinske veze i pomagati joj na njezinom europskom putu”.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka