Menu

Istraživanje: Josipović i dalje ispred Kolinde Grabar Kitarović

Istraživanje: Josipović i dalje ispred Kolinde Grabar Kitarović

Prema rezultatima istraživanja koje je agencija Ipsos Puls tijekom kolovoza provela na uzorku od tisuću ispitanika, metodom osobnog intervjua u kućanstvu ispitanika, a koje je prenijela PolitikaPlus, vodeći u utrci za predsjednika Hrvatske je aktualni predsjednik Ivo Josipović s 45,5 posto glasova, dok glavna protukandidatkinja, HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović, trenutno bilježi podršku 30,9 posto ispitanika.

Izbori u Hrvatskoj trebali bi se održati krajem ove godine. Utrka još službeno nije počela te nisu poznate sve kandidature, već se počelo s provođenjem prvih anketa i istraživanja javnog mnijenja, piše Index.hr.

Od ostalih ponuđenih kandidata, na trećem je mjestu Milan Bandić s 5,6 posto, a slijede Jadranka Kosor (2,6 posto) i Milan Kujundžić (2,1 posto).

Dođe li do drugog kruga predsjedničkih izbora, u njemu će se naći Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović. Tu postotci izgledaju ovako: 51,6 posto ispitanika bi odabralo Josipovića, 35,6 posto ispitanika bi odabralo Grabar Kitarović, a neodlučno je 12,8 posto ispitanika.

Istraživanje je pokazalo i kako Ivu Josipovića nešto više preferiraju žene i birači srednje dobi u odnosu na prosjek, dok Grabar Kitarović češće preferiraju muškarci i stariji birači u odnosu na prosjek.
Također, Grabar Kitarović nešto češće preferiraju niže obrazovani birači u odnosu na prosjek te birači iz Dalmacije. Dalmacija je jedina regija u kojoj Grabar Kitarović ima vodstvo pred Josipovićem.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka