Menu

Jadranka Kosor jednoglasno izbačena iz HDZ-a!

Jadranka Kosor jednoglasno izbačena iz HDZ-a!

HDZ-ov sud časti jednoglasno je i bezuvjetno izbacio Jadranku Kosor iz HDZ-a! Kosor ima mogućnost žalbe na tu odluku. Jadranka Kosor sudu je dostavila prigovore a kasnije ustvrdila kako je sudsko vijeće sve njene prigovore odbilo bez da su uopće vidjeli o čemu se radi!

"Jadranka Kosor bezuvjetno se isključuje iz HDZ-a, Razmotrili smo sve navode koji se stavljaju gospođi Kosor na teret i zaključili smo nesumljivo da je svojim ponašanjem, istupima i neaktivnim odnosom prema stranci, nedolaskom na sjednice kako gradskog odbora, tako i kluba zastupnika, prekršila odredbe Statuta koji je obvezuju na takve čine", rekao je Florijan Boras koji je predsjedavao Visokim sudom časti.

Konačnu odluku o isključenju bivše predsjednice stranke donosi Predsjedništvo HDZ-a. Jadranka Kosor ima rok od 8 dana da se žali na ovu odluku.

Kosor željela otvorenu sjednicu

Sjednica na koju je Kosor došla u pratnji odvjetnika Krunoslava Olujića, započela je točno u 11 sati. Kosor je kratko novinarima prije ulaska kazala kako je željela da sjednica Suda časti bude otvorena, no od toga neće biti ništa. Također, niti Olujića nisu željeli pustiti na sjednicu s obzirom da njoj mogu prisustvovati samo članovi stranke.

"Govorila sam o tome da HDZ u zadnjih 18 godina nije bio zapuštena stranka, da u zadnjih 10 godina nije bio detuđmaniziran i dekroatiziran. To očito nekom smeta i zato idem na sud", rekla je Kosor. Dodala je kako je Olujić s njom prvenstveno kao odvjetnik, ali i kao svjedok svega što će se unutra događati.

"Borit ćemo se za otvorenost postupka u skladu sa ZKP-om. Ne odričem se javnosti, želim da postupak bude otvoren, a ako to izborimo vidjet ćemo kako i što dalje", poručila je bivša predsjednica HDZ-a.

Podsjetimo, s dva glasa protiv, predsjedništvo HDZ-a odlučilo je svoju bivšu predsjednicu poslati na stranački sud časti. Iz stranke su kao razloge naveli da je Kosor svojim istupima nanijela štetu stranci i prekršila stranački Statut, a tereti ju se i za nedolaske na sjednice kluba zastupnika. Nakon dizanja ruku za sud u HDZ-u nisu previše željeli komentirati daljnje postupke.

"Sad je to stvar Visokog časnog suda. Za mene je ta priča u jednoj specifičnoj fazi, vrlo osjetljivoj, i ja je ne želim komentirati", poručio je nakon sjednice predsjedništva stranke predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Jadranka Kosor je ranije poručila da ne zaslužuje takav tretman.

U HDZ-u je bila 18 godina!

Jadranka Kosor već 1995. godine postala je potpredsjednicom HDZ-,a, iste je godine po prvi put zasjela i u saborske klupe, bila je i potpredsjednicom Hrvatskog sabora. 2002. godine postala je zamjenica predsjednika HDZ-a na VII. općem saboru HDZ-a, a godinu kasnije postaje potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja međugeneracijske solidarnosti. 6. srpnja 2009. do 23. prosinca 2011. obnašala je dužnost predsjednice Vlade Republike Hrvatske. Prije nego što je ušla u politiku, radila je kao novinarka.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka